Helsingin Sanomien uusi vastaava pää­toimittaja on Erja Yläjärvi

Erja Yläjärvi aloittaa Helsingin Sanomissa 4. syyskuuta.

Erja Yläjärvi on työskennellyt Helsingin Sanomissa aiemmin myös toimituspäällikkönä. Tällä hetkellä hän on Hufvudstadsbladetin vastaava päätoimittaja.

7.3. 14:01

Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu Erja Yläjärvi, 46.

Yläjärvi on tällä hetkellä Hufvudstadsbladetin vastaava päätoimittaja. Hän on aikaisemmin työskennellyt Iltalehden vastaavana päätoimittajana ja vuosina 2013 – 2018 Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä.

– Hesariin palaaminen tuntuu innostavalta ja merkitykselliseltä. Paljon on näinä vuosina ehtinyt muuttua, ja näkymä tulevaan on hyvin erilainen kuin viisi vuotta sitten, sanoo Erja Yläjärvi Sanoman tiedotteessa.

– Tiedon tarve nopeasti muuttuvassa maailmassa on valtava ja hyvän journalismin rooli siihen vastaamisessa on koko ajan tärkeämpi. Odotan ilolla työhön ryhtymistä.

Erja Yläjärvi aloittaa Helsingin Sanomien vastaavana päätoimittajana 4. syyskuuta. Siihen asti tehtävää hoitaa vt. vastaavana päätoimittajana Antero Mukka.

Antero Mukka ja Laura Saarikoski jatkavat Helsingin Sanomien päätoimittajina.

– Erja Yläjärvi vakuutti journalistisella näkemyksellään ja johtamiskokemuksellaan. Erja on talossa monelle tuttu, ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi takaisin”, sanoo Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä tiedotteessa.

Edellinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi jäi pois tehtävästään rattijuopumusepäilyn vuoksi viime vuonna.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?