Yli metrin pituinen kuningas­pyton jäi yksin kotiin – yllätti ulosotto­miehen täysin

Käärmeen omistaja tuomittiin eläin­suojelu­rikoksesta.

Käärme oli löydettäessä kiepillä puunrungon sisällä.

6.3. 18:34

Kolmekymppinen nainen jätti lemmikki­käärmeensä hylättynä vuokra-asuntoon ja muutti itse toiselle paikkakunnalle.

Nainen tuomittiin Etelä-Karjalan käräjä­oikeudessa eläin­suojelu­rikoksesta. Epäilty rikos tapahtui eteläkarjalaisessa kunnassa loppuvuonna 2021.

Käärmeen löysi ulos­otto­viranomainen, joka kävi asunnossa muutama päivä naisen poismuuton jälkeen. Nainen oli muuttanut Keski-Suomeen eli aivan eri puolelle Suomea.

Ulosotto­viranomainen soitti asunnon omistajalle ja kertoi epäilevänsä, että asuntoon oli jätetty käärme terraarioon. Asunnon omistaja puolestaan soitti valvonta­eläinlääkärille, joka tavoitteli käärmeen omistajaa.

Käärme oli jätetty asuntoon terraarioon.

Nainen kertoi eläinlääkärille, että haluaisi hakea käärmeen pois asunnosta. Naisen mukaan käärme oli yli metrin pituinen kuningaspyton, jonka hän oli hankkinut muutama kuukausi aiemmin. Naisen mukaan käärme oli ruokittu äskettäin.

Nainen ilmoitti, että käärme haettaisiin seuraavana päivänä. Ennen sovittua hakuaikaa hän kuitenkin ilmoitti, ettei käärmettä päästäkään hakemaan. Valvonta­eläin­lääkäri oli ilmoittanut naiselle päivän, jona käärme tulisi viimeistään hakea.

Eläinlääkäri neuvoi naista sopimaan hakuajan asunnon omistajan kanssa. Nainen ei ollut kuitenkaan näin toiminut, eikä eläin­lääkärikään enää tavoittanut naista, joten eläinlääkäri haki käärmeen pois asunnosta ja hankki tälle hoitopaikan muualta.

Nainen oli esitutkinnassa myöntänyt jättäneensä käärmeen asuntoon ja syyllistyneensä asiassa eläin­suojelu­rikokseen. Nainen ei saapunut paikalle oikeuskäsittelyyn.

Oikeus katsoi, että naisen tunnustus ja kirjallisena todisteena esitetty valvonta­eläinlääkärin tarkastuskertomus osoittivat naisen syyllistyneen rikokseen. Oikeus katsoi, että oikeuden­mukainen rangaistus naiselle olisi 40 päiväsakkoa, josta kertyy naisen tuloilla maksettavaa 240 euroa.

Lisäksi nainen määrättiin kaikkia eläimiä koskevaan eläintenpitokieltoon kahdeksi vuodeksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?