HS: Lähi­hoitaja kertoo saaneensa parkki­sakon hengen­pelastus­tehtävien aikana – ”Mittani tuli täyteen”

Hengenpelastustehtävissä ollut lähihoitaja sai parkkisakon, kun ei ehtinyt kääntää ajoissa parkkikiekkoaan.

Suomessa yleinen parkkisakon syy on pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen. Kuvituskuva

6.3. 13:00

26 vuotta hoitoalalla työskennelleen Sari Haapasen mitta tuli täyteen, kun hän sai parkkisakon ollessaan töissä hengenpelastustehtävissä. Lähihoitaja kertoo Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että hän joutui odottamaan ambulanssia hoidettavalleen samaan aikaan kun lähihoitajan oman auton parkkiaika täyttyi.

”Pysäköinninvalvoja ilmoitti, ettei se ole mikään syy parkkikiekon ajan loppumiseen ja ajan siirtämisen laiminlyöntiin. Miltä tuntuisi maata yksin lattialla lonkka murtuneena, kun hoitaja joutuu lähtemään pois paikalta vain siirtääkseen aikaa parkkikiekossa?” Haapanen kirjoittaa.

Hän toteaa kirjoituksessa, että hoitoala on muutenkin pitkään kipuillut ongelmien kanssa.

”En ole korvaamaton, mutta vaikeasti korvattavissa. Olen suomalainen, 26 vuotta hoitotyötä tehnyt rautainen ammattilainen. Hoitoala on pitkään kipuillut ongelmiensa kanssa, ja nyt minun mittani tuli täyteen – parkkisakosta”, Haapanen kirjoittaa.

Lue lisää: Tässä on Suomen ylivoimaisesti yleisin parkkisakkomiina – ”Mahdollista pysäköidä ilmaiseksi”

Vuonna 2021 Suomessa yleisin parkkisakon syy oli pysäköintikiekon käyttämättä jättäminen, Ilta-Sanomat uutisoi viime vuonna. Asia kävi ilmi Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastoista.

Vuonna 2021 kaikkiaan 26,3 prosenttia valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti tilaston mukaan käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö oli pakollista.

ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta kertoi, että kiekon käyttämättä jättäminen on ollut tilastojen kärjessä jo pitkään. Yleisimmin parkkikiekkovirhe sattuu autoilijalle liikekiinteistöjen pihoilla ja kadunvarsipaikoilla.

Muita yleisimpiä pysäköintivirheitä tilaston mukaan olivat pysäköinti ilman alueen pysäköintitunnusta (20 prosenttia), sallitun pysäköintiajan ylitys (14,2 prosenttia), pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen (12 prosenttia) ja pysäköinti muualle kuin merkityille paikoille (7,5 prosenttia).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?