Finnairin lento joutui tekemään väli­laskun Istanbuliin häirikön vuoksi – matkustaja kertoo, mitä koneessa ilmoitettiin

Häirikköä oli Istanbulin kentällä vastassa poliisi.

Finnairin viestinnän Heidi Lemmetyisen mukaan häiriökäyttäytymiset selvitetään yleensä puhumalla, mutta jos muu ei auta, kapteeni voi tehdä välilaskun.

4.3. 15:40 | Päivitetty 4.3. 20:04

Finnairin lento AY142 Bangkokista Helsinkiin joutui lauantaina tekemään ylimääräisen välilaskun Turkkiin Istanbulin lentokentälle. Koneen matkustaja aiheutti niin suurta häiriötä, että lennon kapteeni päätti poistaa hänet lennolta.

– Tämä on ikävää koneessa­olijoiden kannalta, mutta turvallisuus­syistä näin jouduttiin tekemään. Kaikkien matkustajien turvallisuuden kannalta oli paras tehdä tällainen ratkaisu, että hänet poistettiin koneesta, Heidi Lemmetyinen Finnairin viestinnästä kertoo.

Finnair ei kerro enempää tietoja häiriö­käyttäytyjästä tai mitä tämä tarkalleen lennolla teki.

Lentokoneen kapteenin ilmoituksen mukaan laskeutumisen syy oli ”lääketieteellinen”, koneessa ollut matkustaja kertoo IS:lle. Hänen käsityksensä mukaan koneesta poistettu mies oli saksalainen.

– Sitä ihmettelin, kun lääkäriä ei kertaakaan kuuluteltu, matkustaja kertoo.

Hänen kuulemansa mukaan matkustamo­henkilö­kunnan jäsen sanoi turkkilaisille viranomaisille, että mies olisi ollut sekavan ja aggressiivisen oloinen. Lentoemännät olivat kiinnittäneet huomiota miehen käytökseen kesken lennon.

Istanbulin kentällä häiriö­käyttäytyjää oli vastassa paikallinen poliisi. Lemmetyisen mukaan niin toimitaan aina, kun joku poistetaan lennolta.

– Mies niputettiin ja talutettiin ulos, matkustaja kertoo IS:lle.

Häiriötä aiheuttaneen matkustajan on itse hankkiuduttava Helsinkiin.

Kone tankkasi Istanbulissa ja lensi sitten Helsinkiin. Se laskeutui Helsinki-Vantaalle kello 18.14 – runsaat kaksi ja puoli tuntia alkuperäisestä aikataulusta jäljessä.

Juttua päivitetty kello 20.03: Lisätty matkustajan kommentit ja tieto saapumisesta Helsinki-Vantaalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?