Poliisi valvoo turvavöiden ja kännyköiden käyttöä liikenteessä tehostetusti – nostaa esiin karun tilaston

Toissa vuonna tapahtuneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuolleista 65 ei poliisin tiedotteen mukaan käyttänyt turvavyötä.

Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi valvoo kuskien tarkkaamattomuutta eli huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen.

3.3. 13:17

Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti esimerkiksi turvavöiden ja kännyköiden käyttöä liikenteessä. Tehovalvonta kestää maanantaista perjantaihin.

Toissa vuonna tapahtuneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuolleista 65 ei poliisin tiedotteen mukaan käyttänyt turvavyötä. Heistä noin puolet olisi voinut pelastua turvavyötä käyttäen.

– Turvavyön käyttö on ilmaista, mutta sen käyttämättä jättäminen maksaa 70 euroa tai pahimmassa tapauksessa oman tai toisen ihmisen hengen, muistuttaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Turvalaitteiden käytön lisäksi poliisi valvoo kuskien tarkkaamattomuutta eli huomion keskittymistä muuhun kuin ajamiseen. Tämä tarkoittaa kännykän tai muun teknisen laitteen käyttöä siten, että se haittaa tai vaarantaa ajamista. Laitetta ei saa myöskään käyttää kädessä pitäen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?