Liikenne- ja viestintä­ministeriö esittää sähköpotku­lautailulle promille­rajaa ja pysäköinti­kieltoa jalka­käytäville

Yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja oli viime vuonna tarjolla lähes kaikissa suurissa ja keskisuurissa kunnissa.

Esitetyt muutokset olisi mahdollista saada voimaan kesäksi 2024.

2.3. 13:47

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) esittää sähköpotkulautojen ja polkupyörien päihtyneenä ajamiselle 0,5 promillen rajaa. Poliisille annettaisiin samalla oikeus puhalluttaa ja estää päihtyneenä ajaminen.

Asia tulee esille ministeriön muistiossa, jossa esitetään useita ratkaisuvaihtoehtoja yhteiskäytössä olevien sähköpotkulautojen sekä polkupyörien tuomiin ongelmiin.

Sähköpotkulautojen pysäköinti jalkakäytäville ja pyöräteille kiellettäisiin kokonaan. Virheellisesti pysäköityjen sähköpotkulautojen siirtämistä helpotettaisiin.

Sähköpotkulautojen ja polkupyörien liikennettä tulisi ohjata nykyistä enemmän esimerkiksi liikennemerkkien, tiemerkintöjen ja liikennevalojen avulla.

Yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja oli ministeriön mukaan tarjolla viime vuonna lähes kaikissa suurissa ja keskisuurissa kunnissa Suomessa. Helsingissä oli viime kesänä tarjolla enimmillään 18 000 kevyttä sähköajoneuvoa.

Liikenne- ja viestintäministeriön esittämät muutokset lainsäädäntöön olisi mahdollista saada voimaan ensi vuoden kesäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?