Riehuja menetti tajuntansa poliisi­autossa, virkosi ja riehui taas

Mies myönsi itsekin käyttäytyneensä järjettömästi.

2.3. 15:23

Poliisien kanssa yhteen ottanut mies ei saanut 7 kuukauden ehdottomaan vankeustuomioonsa helpotusta Itä-Suomen hovioikeudesta.

Mies valitti saamastaan vankeusrangaistuksestaan hovioikeuteen, mutta se ei ottanut asiaa enää käsiteltäväkseen. Niinpä käräjäoikeuden antama tuomio virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta jäi pysyväksi. Hovioikeus antoi oman ratkaisunsa torstaina.

Mies riehui yksityisasunnossa, poliisiautossa ja ambulanssissa maaliskuussa 2021.

Poliisit saivat ensin hätäkeskuksen kautta tiedon, että mies ärhenteli Pieksämäellä sijaitsevassa yksityisasunnossa. Asunnolle tullut poliisipartio otti miehen mukaansa, ja poliisit istuttivat tämän poliisiauton takatilaan. Poliisipartio suuntasi autollaan kohti Varkauden poliisiasemaa.

Kesken matkanteon mies riehui taas. Hän huusi kovaan ääneen ja menetti tajuntansa.

Poliisit pysäyttivät auton ja tarkistivat miehen kunnon. Mies virkosi, riehui uudelleen ja menetti jälleen tajuntansa.

Poliisit joutuivat soittamaan ambulanssin paikalle. Kun poliisit siirsivät miestä ambulanssiin, tämä harasi käsillään ja vartalollaan sekä uhkasi lyövänsä poliiseja.

Poliisit raudoittivat miehen ja laittoivat tämän lepositeisiin. Se ei miehen kiukkua kuitenkaan ambulanssissa hillinnyt.

Ambulanssimatkan aikana mies uhkasi matkaa turvaamaan tulleen poliisin ja tämän perheenjäsenten henkiä. Mies uhosi jopa räjäyttävänsä Pieksämäen poliisiaseman. C-hepatiittia sairastanut mies sylkäisi myös poliisin päälle.

Mies selitti omaa käytöstään alkoholin käytöllä. Mies myönsi itsekin käyttäytyneensä tajuihin tultuaan järjettömästi.

Mies sai teostaan ehdottoman vankeusrangaistuksen aiempien vankeustuomioidensa takia. Hän joutuu maksamaan sylkäisemälleen poliisille 1 500 euron kärsimyskorvaukset.

Itä-Suomen hovioikeuden torstaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?