Mies raiskasi sijoituspaikastaan karanneen 14-vuotiaan tytön törkeällä tavalla

Mies antoi asunnolleen tulleelle tytölle alkoholia sekä huumausaineita ja raiskasi tämän törkeällä tavalla.

Helsingin käräjäoikeuden viime kuussa antama tuomio ei ole lainvoimainen.

3.3. 9:23

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 14-vuotiasta tyttöä törkeästi seksuaalisesti hyväksikäyttäneen Usama Al-Idrissin 5 vuoden ja 7 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies antoi tytölle asunnollaan huumausaineita ja raiskasi tämän törkeällä tavalla. Mies syyllistyi törkeään lapsenraiskaukseen, törkeään huumausainerikokseen ja seksuaalipalvelujen ostamisen yritykseen nuorelta. Teot tapahtuivat Helsingissä viime kesän ja syksyn välisenä aikana.

Mies ja tyttö tutustuivat toisiinsa seksuaalissävytteisellä sivustolla, minkä jälkeen he vaihtoivat keskenään yhteystietoja.

He jatkoivat viestittelyä Snapchat-sovelluksessa. Keskustelu oli seksuaalissävytteistä, ja mies sai tytön lähettämään itselleen kuvan. Mies oli valmis maksamaan seksistä tytön kanssa.

Mies ja tyttö tapasivat toisensa muutaman kerran kesän aikana, kunnes marraskuussa sijoituspaikastaan karannut tyttö meni miehen asunnolle.

Siellä mies tarjosi yöpaikkaa vailla olleelle tytölle alkoholia ja huumausaineita sekä oli tämän kanssa useita kertoja suojaamattomassa emätin-, oraali- ja anaaliyhdynnässä. Teossa käytetty väkivalta ei ollut oikeuden mukaan ”kovin voimakasta”.

Teossa oli kuitenkin useita nöyryyttäviä piirteitä, kuten piiskaamista ja seksivälineiden käyttämistä. Mies myös äänitti tapahtumia salaa matkapuhelimellaan. Kertomansa mukaan tyttö lopulta sammui.

Tyttö heräsi iltapäivällä ja soitti sijoituspaikkaansa. Paniikissa ja peloissaan ollut tyttö pyysi nopeasti kyytiä pois.

Lopulta hän kertoi tapahtuneesta yksikössä ja hänet vietiin sairaalaan tutkimuksiin. Myös poliisi tuli paikalle, ja rikostutkinta käynnistyi.

31-vuotias mies joutuu maksamaan tytölle 15 000 euron korvaukset kärsimyksestä.

Helsingin käräjäoikeuden viime kuussa antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä mies on ilmoittanut tyytymättömyyttä koko tuomioon. Mies pysyy vangittuna, ja hänen passituspaikkansa on Vantaan vankila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?