Viime kuussa Helsingissä havaittu ruokamyrkytysten aalto kasvaa edelleen.
Kyse on osterien aiheuttamista myrkytyksistä. Maanantaina sairastuneita oli satakunta.
Lue lisää: Jo satakunta ihmistä on saanut Helsingissä ruokamyrkytyksen ostereista
Nyt osteriepidemia paisuu entisestään. Helsingin kaupunki kertoi keskiviikkona, että tiedossa on jo noin 150 ruokamyrkytystä.
Sairastumisia on tapahtunut useissa paikallisissa ravintoloista aikavälillä 8.–26.2. Syypäitä ovat ranskalaiset ja hollantilaiset osterit.
Maahantuojat ovat vetäneet osterieriä pois markkinoilta. Näytteiden tutkiminen on edelleen kesken.
Epidemiaan liittyvää norovirusta on keskiviikkoon mennessä havaittu seitsemältä henkilöltä.
Meressä elävät osterit ovat tyypillinen ruokamyrkytysten aiheuttaja.
Niiden syöminen raakana on aina riski, koska osterit voivat suodattaa sisäänsä noroviruksia ihmisen ulosteiden saastuttamasta vedestä.
Liian lyhyt kuumentaminen voi jättää noroa simpukoihin.