Kymmenille lapsille roiseja seksi­viestejä lähetellyt mielen­tila­tutkimukseen – vetosi henkiseen kehitys­tilaansa

Poliisi pääsi miehen jäljille yhden uhrin otettua siihen yhteyttä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi lukuisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

1.3. 20:15

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi tiistaina mielentila­tutkimukseen nuoren miehen, joka välituomion mukaan on syyllistynyt kymmeniin lapsen seksuaalisiin hyväksi­käyttöihin.

Välituomion mukaan mies lähetti 10–15-vuotiaille lapsille seksuaaliss­ävytteisiä viestejä, kuvia ja videoita sosiaalisen median viesti­kanavilla. Lisäksi hän on yrittänyt päästä tapaamaan osaa heistä.

Rikosten uhriksi joutuneita on tuomion mukaan yli 70.

Miehen eri lapsille lähettämät viestit ovat kaikki hyvin samankaltaisia keskenään, osassa tapauksista täysin samoja.

Mies muun muassa kyseli useilta uhreiltaan, haluaisivatko nämä ”puhuu seksi puheluu”, mitä näillä oli päällään ja haluaisivatko nämä harrastaa hänen kanssaan seksiä. Iso osa viesteistä on ollut erittäin roiseja.

Esimerkiksi yhdelle 12-vuotiaalle mies lähetti kuvan erektiossa olevasta siittimestään. Kuvan lähettämisen jälkeen hän kysyi, että ”oliko ihana”.

Toiselle, 11-vuotiaalle uhrille mies lähetti kolme kuvaa siittimestään, sekä kaksi videota.

Kun uhri kysyi mieheltä, miksi hän lähettää tuollaisia kuvia, mies vastasi ”oi, se oli ihanaa”.

Seksuaalisen viestittelyn lisäksi mies uhkasi yhtä rikoksen uhreista raiskaamisella ja tappamisella. Tässä kyse oli oikeuden mukaan kyse laittomasta uhkauksesta.

Rikokset ajoittuvat vuosiin 2015–2020. Niiden alkaessa mies on ollut 17-vuotias.

Hän kiisti oikeudessa olleensa tietoinen lasten iästä ja kiisti myös toimineensa tahallisesti. Lisäksi hän vetosi henkiseen kehitys­tilaansa, jonka vuoksi hän ei olisi kyennyt ymmärtämään lasten iän merkitystä.

Rikosepäilyt olivat tulleet poliisin tietoon yhden asianomistajan tehtyä rikosilmoituksen, minkä johdosta poliisi oli takavarikoinut miehen telepääte­laitteet. Poliisin suorittaman tutkinnan yhteydessä oli löytynyt kymmeniä muitakin asianomistajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?