HS: Anneli Auerin lapset voivat joutua maksajiksi, jos tuomio puretaan

Anneli Auer ja Jens Kukka hakivat seksuaalirikostuomioiden purkua korkeimmalta oikeudelta perjantaina.

Anneli Auer ja hänen asianajajansa Juha Manner oikeudessa vuonna 2013.

28.2. 7:45

Helsingin yliopiston vakuutus- ja vahingonkorvaus­oikeuden professori Olli Norros arvioi Helsingin Sanomissa, että Anneli Auerin lapset voivat joutua palauttamaan tuomituilta saatuja korvauksia, jos korkein oikeus purkaa Auerin ja Jens Kukan seksuaalirikostuomiot.

Noros kuitenkin sanoo HS:lle, että tilanne ei ole täysin selkeä. Epävarmuutta on muun muassa siinä, voisivatko lapset välttää korvausten palauttamisen, koska asia on vanhentunut. Norros pitää sitä kuitenkin epätodennäköistä.

Lainvoimaisten tuomioiden purkaminen on monimutkainen prosessi ja tuomioita puretaan harvoin.

Auer ja Kukka toimittivat perjantaina korkeimmalle oikeudelle hakemuksen seksuaalirikostuomioiden purkamiseksi. Hovioikeus tuomitsi vuonna 2013 Kukan kymmenen vuoden ja Auerin seitsemän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksiin. Molemmat ovat kärsineet seksuaalirikostuomionsa.

Kukka ja Auer ovat koko ajan kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Auer haki tuomionsa purkamista jo vuonna 2016, mutta korkein oikeus hylkäsi hakemuksen.

Hakemus tuomioiden purkamiseksi perustuu siihen, että Auerin lapset ovat nyt kertoneet valehdelleensa väitetyistä seksuaalirikoksista. HS:n näkemillä videoilla lapset kertovat keksineensä tarinoita seksuaalirikoksista, koska sijaisvanhemmat olivat painostaneet ja johdatelleet heitä.

Auerilla on vuonna 1997 syntynyt tytär, vuonna 1999 syntynyt poika sekä vuosina 2002 ja 2004 syntyneet tyttäret.

Lapset sijoitettiin sijaisperheeseen sen jälkeen, kun Auer oli vangittu epäiltynä miehensä, 51-vuotiaan Jukka S. Lahden murhasta. Pitkän oikeusprosessin jälkeen Auer todettiin syyttömäksi murhaan vuonna 2015.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?