Anneli Auer kommentoi HS:lle: surrealistinen kokemus

Auer on jättänyt korkeimpaan oikeuteen hakemuksen seksuaalirikostuomionsa purkamiseksi.

Anneli Auer hakee tuomionsa kumoamista.

24.2. 19:04

Anneli Auer sanoo Helsingin Sanomille kymmenen vuotta sitten käytyä oikeudenkäyntiä surrealistiseksi kokemukseksi.

Turun hovioikeus tuomitsi Auerin vuonna 2013 seitsemän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen omien lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lue lisää: Anneli Auer hakee tuomionsa purkua – lapset peruvat todistuksensa

Perjantaina asiaan tuli radikaali käänne, kun Helsingin Sanomat ja Iltalehti kertoivat Auerin neljän lapsen peruneen todistuksensa. Auerin lapset kertoivat valehdelleensa äitinsä ja tämän entisen miesystävän väitetyistä seksuaalirikoksista.

– Meidät on leimattu tuomion perusteella ihan hirveiksi ihmisiksi. Kaikkien täytyy ymmärtää se, mitä olemme koko ajan yrittäneet tuoda esiin. Kaikki jutut ovat olleet ihan keksittyjä, Auer sanoi HS:lle.

Auer ja entinen miesystävä Jens Kukka jättivät perjantaina asianajajansa Markku Fredmanin välityksellä korkeimpaan oikeuteen hakemuksen seksuaalirikostuomioiden purkamiseksi. Fredman vahvisti hakemuksen jättämisen Ilta-Sanomille.

Keskeisenä perusteena tuomioihin oli se, että Auerin kolme lasta olivat kertoneet esitutkinnan ja oikeusprosessin aikana joutumisestaan rikosten uhreiksi.

Auerin lapset kertovat nyt HS:n näkemillä videoilla, että he sepittivät aikoinaan tarinat äidin ja Kukan teoista, koska sijaisvanhemmat olivat painostaneet ja johdatelleet heitä siihen.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Anneli Aueria kommentoimaan asiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?