Tuomio­kirkon portaat täyttyivät kynttilöistä – Sauli Niinistö ja Sanna Marin muistivat Ukrainan sodan uhreja

Tilaisuudessa sodan uhreja muistavat esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin.

24.2. 15:36

Venäjän vuoden kestänyt laajamittainen hyökkäyssota Ukrainassa on vaatinut ainakin kymmenien tuhansien sotilaiden ja siviilien henkiä. Helsingissä Senaatintorilla järjestetäänkin sodan uhrien muistotilaisuus, joka kantaa nimeä Valoa Ukrainaan.

Tapahtuma alkaa kello 16 ja päättyy kello 20. ISTV seuraa muistotilaisuutta Senaatintorilla kello 16 alkaen.

Tilaisuus alkaa Tuomionkirkon kellojen soitolla ja minuutin hiljaisella hetkellä. Kynttilöiden laskun kirkon portaille aloittavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova, pääministeri Sanna Marin (sd) sekä järjestäjätahojen edustajat Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki ja Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom.

Kynttilän laskevat myös pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (rkp), työministeri Tuula Haatainen (sd), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk)

Kutsuvieraiden jälkeen kaikki paikalle saapuneet saavat osoittaa myötätuntonsa Ukrainalle sytyttämällä kynttilän Tuomionkirkon portaille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?