16-vuotias tyttö väitti pojan raiskanneen hänet – yritti sumuttaa poliisia katalalla Netflix-huijauksella

Katala huijaus paljastui. Tyttö joutuu maksamaan pojalle 7000 euron korvaukset loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Käräjäoikeus katsoi tytön syyllistyneen asiassa rikokseen.

25.2. 21:37

Tapahtuma-aikaan 16-vuotias tyttö vääristeli Netflixin katseluhistoriaa, jotta saisi raiskauksesta syyttämänsä pojan kertomuksen vaikuttamaan epäuskottavalta.

Käräjäoikeus tuomitsi tätä nykyä 17-vuotiaan tytön todistusaineiston vääristelemisestä nuorena henkilönä sakkorangaistukseen.

Tyttö oli tehnyt toukokuussa 2021 poliisille ilmoituksen raiskauksesta, jonka tekijäksi hän oli nimennyt kyseisen pojan. Poliisi oli tuoreeltaan kuulustellut molemmat osapuolet.

Muutamia päiviä myöhemmin tyttö oli toimittanut poliisille todisteena kuvakaappauksen Netflix-palvelun katseluhistoriasta. Tytön mukaan poika oli väittänyt kavereilleen katsoneensa hänen kanssaan erään tietyn elokuvan, ja tyttö halusi osoittaa, ettei se pitänyt paikkansa.

Poika kertoi oikeudessa, että tyttö oli väitetyn raiskauksen tapahtumailtana kutsunut hänet luokseen. Tyttö oli ollut surullinen, koska tämän poikaystävä oli lähtenyt jonnekin ilmoittamatta tarkempaa olinpaikkaansa. Asunnolla he olivat ”hengailleet”. Tyttö oli lisäksi lähetellyt kavereidensa kanssa viestejä koskien sitä, että hänen poikaystävänsä oli hävinnyt jonnekin. Osa illan tapahtumista on oikeuden päätöksen julkisesta versiosta salattu.

Myöhemmin illalla poika lähti tytön luota kotiin. Hän oli yrittänyt nukkua, mutta puhelin oli alkanut soida, koska useampi henkilö oli jo kuullut, että hän olisi raiskannut tytön.

Netflix-tili oli tytön ja hänen poikaystävänsä käytössä.

Myöhemmin tyttö oli keskustellut poikaystävänsä kanssa siitä, kenen kanssa hän oli katsonut kyseessä olevan elokuvan. Tyttö oli vakuuttanut katsoneensa sen nimenomaan poikaystävänsä kanssa. Oikeus päätteli, ettei tyttö halunnut poikaystävänsä tietävän hänen katsoneen kyseisen elokuvan jonkun toisen kanssa.

Myöhemmin poliisitutkinnassa tytön puhelimen selaushistoria paljasti, että hän oli etsinyt tietoa siitä, miten Netflixin katseluhistoriasta pystyy poistamaan kohteita.

Raiskauksesta epäilty poika oli sittemmin myös saanut haltuunsa kuvan alkuperäisestä katseluhistoriasta, koska tytön poikaystävä oli aiemmin lähettänyt sen eräälle toiselle henkilölle, joka puolestaan oli lähettänyt sen pojalle.

Syyttäjä oli sittemmin tehnyt päätöksen esitutkinnan lopettamisesta väitetyn raiskauksen osalta.

Käräjäoikeus katsoi, että asiassa ei jää järkevää epäilystä tytön syyllisyydestä. Tyttö oli vääristänyt kysymyksessä olevan todisteen ja toimittanut sen poliisille käytettäväksi rikosasian esitutkinnassa, jossa oli kysymys pojan tekemäksi väitetystä raiskauksesta. Oikeus arvioi, että tällaisella todisteella on merkitystä asiassa, jossa laatunsa puolesta joudutaan usein vahvasti tukeutumaan asianosaisten kertomuksiin.

Naisen rangaistukseksi tuomittiin 90 päiväsakkoa, josta kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 540 euroa.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan asianomistajalle loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 7000 euroa viivästyskorkoineen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?