16-vuotiaana tappanutta miestä epäillään törkeästä raiskauksesta

16-vuotiaana tappoon syyllistynyttä miestä epäillään jälleen vakavista rikoksista. Oikeus piti miehen vangittuna.

Mies pysyy vangittuna Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

24.2. 12:58

Poliisi löysi viikon määräajan sisällä lisätodisteita rikosepäilyjensä tueksi.

Niinpä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä raiskauksesta epäilty mies pysyy käräjäoikeuden perjantaisella päätöksellä vangittuna. Nyt 24-vuotiasta miestä epäillään kyseisistä rikoksista todennäköisin syin.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet Vaasassa marraskuussa 2021. Väitetyt teot tulivat poliisin tietoon viime vuoden puolella. Mahdolliset syytteet pitää nostaa 14. huhtikuuta mennessä.

Nuorehkosta iästään huolimatta miehellä on kontollaan rankka rikoshistoria. Hän on saanut kolme pitkää vankeus­tuomiota.

Lue lisää: 16-vuotiaana tappoon syyllistynyttä nuorukaista epäillään jälleen vakavista rikoksista

Mies aloitti vakavan väkivaltarikos­tehtailun 16-vuotiaana. Mies puukotti hänelle entuudestaan tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen kuoliaaksi Vaasassa lokakuussa 2014. Mies sai taposta ja muista vähäisemmistä rikoksista 9 vuoden vankeustuomion.

Mies ehti olla vankeus­tuomionsa jälkeen vain noin kuukauden ehdonalaisessa vapaudessa, kun hän teki uuden rikoksen. Hän syyllistyi toisen miehen ja yhden pojan kanssa tapon yritykseen Vaasassa marraskuussa 2017.

Uhrina oli sukulaismies, jota takaa-ajon päätteeksi sumutettiin kaasu­sumuttimella ja lyötiin puukolla selkään. Tekoväline oli lapinleuku. Mies sai 5 vuotta vankeutta.

Hän pääsi uudelleen ehdonalaiseen vapauteen toukokuussa 2020.

Mies ehti olla vapaudessa reilut 1,5 vuotta, kunnes hän syyllistyi raiskaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn Vaasassa helmikuussa 2022.

Mies meni naisen asunnolle, ja pakotti tämän väkivalloin sukupuoli­yhteyteen. Mies sai kolmen vuoden vankeustuomion, mutta tuomio ei ole lainvoimainen. Asia on vireillä Vaasan hovioikeudessa.

Mies pääsi pois vankeudesta syyttäjän esityksestä 14. helmikuuta. Poliisi otti miehen kuitenkin samana päivänä kiinni epäiltynä uusista rikoksista, joiden perusteella hän on nyt vangittuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?