Nainen esitti lasta seura­kunnan kerhossa – näin hän selitti asiaa poliisille

Nainen kertoi esitutkinnassa, ettei hänellä tai hänen miehellään ollut tarkoitusta tehdä pahaa lapsille.

IS julkaisi aiemmin viestejä, joita nainen lähetti asiasta rikosilmoituksen tehneen isän lapselle.

23.2. 10:55

Poliisin esiselvitys vaasalaisessa seurakunnan kerhossa lapsena esiintyneen naisen tapauksesta on valmistunut. Lähes 40-vuotias nainen oli esiintynyt 13-vuotiaana lapsena.

Poliisin esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Poliisi sai marraskuussa 2021 ilmoituksen naisesta, joka oli esiintynyt lapsena ja osallistui seurakunnan järjestämään lapsille suunnattuun kerhoon sekä leireille suunnilleen kahden vuoden ajan. Ilmoittaja, yhden kerhossa käyneen lapsen isä, pelkäsi, että kyseessä on hyväksikäyttöön liittyvä tapaus.

Poliisin mukaan asiassa tuli esiin, että nelikymppinen nainen osallistui seurakunnan kerhotoimintaan esiintyen lapsena ja tutustui kerhossa lapsiin, joiden kanssa hän ystävystyi.

Nainen kutsui lapsia syntymäpäiväjuhliinsa kotiinsa, jossa paikalla oli myös naisen puoliso. Nainen osallistui lisäksi seurakunnan järjestämille leireille, joissa paikalla oli aikuisia ohjaajia.

Poliisin mukaan vanhempien kertomassa tai heidän toimittamissaan tekstiviesteissä ei ole tullut ilmi mitään sellaista, mikä viittaisi väkivalta-, tai seksuaalirikokseen tai mihinkään muuhunkaan rikokseen.

Asiakirjoista ilmenee, että naista ja hänen puolisoaan kuultiin esiselvityksessä kuluvan vuoden alussa.

Nainen kertoi poliisille, ettei hänellä tai hänen miehellään ollut aikomusta tehdä pahaa lapsille.

Nainen oli kertonut seurakunnan kerhossa olevansa alaikäinen. Asiasta oli keskusteltu seurakunnan työntekijöiden kanssa sen jälkeen, kun naisen oikea ikä paljastui. Sen jälkeen nainen ei enää osallistunut kerhoon.

Naisen mies kertoi poliisille, että hänen osuutensa asiassa on se, että nainen oli pyytänyt häntä ”olemaan mukana”. Loppuosa miehen kertomuksesta on salattu, joten lauseen tarkempi asiayhteys ei selviä.

Lue lisää: Nainen oli vastassa tytön huoneessa ja kätteli – perheen isä kertoo, kuinka lasta esittäneen naisen huijaus eteni

Ilta-Sanomien aiemmin haastattelema, tapauksesta rikosilmoituksen tehnyt isä kertoi tavanneensa kyseisen naisen kerran. Nainen oli ollut hänen tyttärensä huoneessa. Nainen nousi ylös ja kätteli, sanoi olevansa tytön kerhokaveri.

– Selvästi näin, ettei kolmetoistavuotias voi näyttää siltä, isä kertoi.

Isän mukaan hänen tyttärensä oli myös käynyt lapsena esiintyneen naisen syntymäpäiväjuhlilla, jossa paikalla oli myös naisen isänä esiintynyt mies. Todellisuudessa mies oli naisen puoliso.

Isä oli epäluuloinen tyttärensä uuden kaverin suhteen eikä esimerkiksi päästänyt lastaan tämän luo yökylään.

Huijaus paljastui, kun vanhemmat löysivät naisen vanhoja haastatteluja. Nainen esiintyi joitakin vuosia sitten julkisuudessa omalla nimellään ja kertoi neurologisesta sairaudestaan ja sen vaikutuksista arkeensa. Nainen oli jo haastattelujen aikaan reilusti yli 30-vuotias.

Isä hämmästeli, miten seurakunnan työntekijät ovat voineet pitää selkeästi aikuisen näköistä naista lapsena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?