Poliisi kuuli uutta avain­todistajaa Ison Omenan kuolin­tapauksessa

Avaintodistaja vahvistaa häiriötä kokeneen miehen kertomukset kauppakeskuksessa kuolleen naisen käytöksestä. Poliisi kuulee uudelleen rikoksesta epäiltyjä vartijoita.

Kukkia ja kynttilöitä kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa, jossa vartijoiden kiinni ottama nainen kuoli voimankäyttötilanteessa 7. tammikuuta

22.2. 11:43

Poliisi on kuullut Ison Omenan kuolintapauksen uutta avaintodistajaa.

Hän todisti häiriötä kokeneen miehen ja sittemmin kauppakeskuksessa kuolleen naisen muutamia kohtaamisia lähietäisyydeltä. Näin tapahtui myös naisen kuolinpäivänä 7. tammikuuta.

Avaintodistaja on vahvistanut poliisille miehen kertomukset naisen häiritsevästä käyttäytymisestä. Avaintodistaja on miehen ystävä.

– Hän vahvisti niitä kertomuksia, joita on tullut aikaisemmin esille, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo IS:lle.

Häiriötä kokenut mies ja nainen kohtasivat toisensa kauppakeskuksessa noin kymmenen kertaa. Ensimmäiset tapaamiset ajoittuvat viime vuoden loppupuolelle.

Lue lisää: Poliisi: Isossa Omenassa kuollut nainen jouduttiin aiemmin poistamaan kahdesti kauppa­keskuksesta

Ensimmäinen kohtaaminen oli spontaani, mutta myöhemmissä tapaamisissa nainen lyöttäytyi miehen seuraan. Mies koki naisen lähestymiset ahdistavina, koska tämä ei poistunut lähettyviltä.

Tapahtumapäivänäkin nainen oli liittynyt kutsumatta miehen seuraan.

Kertomansa mukaan mies pyysi vartijoilta, että he olisivat naisen seurassa vähintään sen ajan, että hän itse ehtii kauemmas paikalta.

Yksi turvallisuusalan työntekijä lähti miehen kanssa pois tilanteesta, mutta nainen käveli heidän perässään pienen välimatkan päässä.

Kaksi muuta turvallisuusalan työntekijää tuli naista vastaan. He pysäyttivät naisen. Tästä seurasi voimankäyttötilanne, jonka yhteydessä 35-vuotias nainen kuoli. Nainen oli painettu vatsalleen maahan.

Lue lisää: Uutta tietoa Isossa Omenassa kuolleen naisen viime hetkistä

Poliisin saaman alustavan arvion mukaan nainen ei kuollut ainakaan tukehtumalla. Poliisi odottaa saavansa lopullisen kuolemansyyn lausunnon ensi kuussa. Poliisi odottaa myös Poliisiammattikorkeakoululta asiantuntijalausuntoa vartijoiden voimankäytöstä.

– Ne lausunnot, etenkin kuolemansyyn lausunto ovat merkittäviä asian kannalta, Kallio kertoo.

Vielä ei tiedetä, liittyykö vartijoiden toiminta naisen kuolemaan. Poliisi epäilee neljää turvallisuusalan henkilöä kuolemantuottamuksesta. Poliisi joutuu kuulustelemaan ainakin osaa vartijoista uudelleen.

– Joudumme tekemään jonkin verran uusintakuulusteluita, että saamme aineistoa tarpeeksi, Kallio kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?