Oluttynnyrit räjähtivät hakkeri­tapahtumassa – pamaus puhkaisi täry­kalvon ja rikkoi ikkunoita

Oluttynnyrit räjähtivät Disobey 2023 -hakkeritapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla lauantaina. Paineaalto puhkaisi yhden henkilön tärykalvon.

Onnettomuus sattui Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä yleisölle avoimessa hakkeritapahtumassa.

20.2. 17:18

Kaksi paineistettua oluttynnyriä räjähti viikonloppuna järjestetyssä yleisölle avoimessa Disobey 2023 -hakkeri­tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Onnettomuus sattui alkuiltapäivällä noin kello 13.30.

Onnettomuus­tilanteessa räjähdyksen lähistöllä oli järjestäjätahon mukaan seitsemän henkilöä. Heidän terveydentilansa tarkastettiin terveyskeskuksessa. Yhdellä henkilöllä todettiin räjähdyksen synnyttämän paineaallon vuoksi puhjennut tärykalvo. Lisäksi järjestäjien tietojen mukaan yhdellä henkilöllä oli onnettomuuden jälkeen voimakasta nenäverenvuotoa.

Räjähdys sattui tietoturvayritys Nixun pisteellä toisen kerroksen parvekkeella. Nixun markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauliina Nikko-Takala kertoo, että räjähdyshetkellä tynnyreiden lähellä oli yrityksen työntekijöitä.

– Meillä oli osastollamme silloin muutamia työntekijöitä. He kävivät terveysasemalla tarkastuksessa, mutta vakavampia vaurioita ei onneksi ollut. Siinä oli ollut paineaalto ja kova ääni. Vammat olivat tyypillisiä tällaisessa tilanteessa. Tietääksemme kyse ei kuitenkaan ole onneksi mistään vakavammasta.

Räjähdys rikkoi alueella myös useita sisäikkunoita.

Oluttynnyrit oli tapahtumajärjestäjän mukaan tarkastettu lauantaiaamuna ja ne oli paineistettu oikein. Tynnyreitä käyttäneillä henkilöillä oli aiempaa kokemusta samanlaisten tynnyreiden käytöstä.

Paineensäätöventtiilit eivät kiinnittäneet kokeneen käyttäjän huomiota, tapahtumajärjestäjä kertoo. Ne eivät myöskään vaikuttaneet vaurioituneilta ainakaan ulkoa päin.

Disobey 2023 -tapahtuman järjestäjät ovat tehneet onnettomuudesta ilmoituksen turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?