Haasteita vai riemukkaita hetkiä? Kerro, miten runsas lumisade vaikuttaa viikon­loppuusi

Viikonloppuna huonon ajokelin varoitus on voimassa suuressa osassa maata. Runsaimmat sateet keskittyvät etelään ja länteen.

18.2. 10:09

Lauantaiaamu on valjennut suuressa osassa maata lumisena. Yön aikana Suomeen saapunut lumimyräkkä on tuonut etenkin maan etelä- ja länsiosiin runsaasti lunta. Ilmatieteen laitoksen mukaan Uudellamaalla on satanut suunnilleen 5–13 senttimetriä ja maan länsiosissa 2–7 senttimetriä lunta.

Lumisade jatkuu koko päivän koko maassa. Voimakkaimmat lumisateet keskittyvät kuitenkin etelään ja länteen.

Ilmatieteen laitos on varoittanut huonosta ajokelistä suuressa osassa maata.

Pyrytys jatkuu myös sunnuntaina, mutta hieman heikompana. Lämpötilat ovat Suomessa viikonloppuna noin nollan ja kuuden pakkasasteen välillä.

Matkalaiset saivat astua junasta lumiseen Helsinkiin lauantaina aamulla.

Onko runsas lumentulo aiheuttanut haasteita vaiko kenties riemunkiljahduksia? Oletteko päässeet pitkästä aikaa pulkkamäkeen? Kerro Ilta-Sanomille, millaisia vaikutuksia runsailla lumisateilla on viikonloppuusi.

Lähetä video tai kuva WhatsAppilla numeroon: 040-6609019. Kerro, mitä video tai kuva esittää ja missä ja milloin se on kuvattu. Kerro myös kuvaajan nimi ja muut yhteystiedot, jotta toimitus voi tarvittaessa kysyä lisätietoja. Tarkemmat lähetysohjeet ja käyttöehdot löydät täältä.

Maksamme jokaisesta Ilta-Sanomissa julkaistusta videosta 60 euroa. Lisäksi palkitsemme joka kuukausi yhden lukijan videon 550 eurolla. Kuukauden videon valitsee Ilta-Sanomien toimituksen jäsenistä koostuva raati.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?