Video: Näin poliisin etsimä Chaplin keikaroi Helsingissä – ”Mietin siinä, että kovin usein ei Suomessa tämmöistä näe”

IS:n lukija nappasi videolle erikoisen tavan pyytää rahaa Helsingissä.

17.2. 18:35

Chapliniksi pukeutunut ihminen on tällä viikolla herättänyt kummastusta Helsingin liikenteessä. Puvussa keikaroiva ja kasvonsa maalannut henkilö puikkelehtii risteyksissä autojen välissä pieni astia mukanaan ja näyttää pyytävän rahaa.

IS:n lukija videoi Chaplinin torstaina puolenpäivän aikaan Sörnäisissä.

– Pysähdyttiin liikennevaloihin ja alettiin katsomaan, että mitä siinä tapahtuu. Hän sieltä Charlie Chaplinina pomppi menemään ja meni autolta autolle. Oli semmoinen kolikonkeruuastia ja pyyteli autoilta jonkinnäköistä tippiä siinä, lukija kertoo.

Lukijan mukaan ei näyttänyt siltä, että autoista olisi avattu ikkunoita tai annettu performanssin esittäjälle rahaa. Chaplin vietti kunkin auton vieressä vain hetkisen, eikä lukijan mukaan koputtanut auton ikkunaan vaan heilui ulkopuolella. Lukija kertoi viittilöineensä tälle, ettei hänellä ole antaa käteistä.

– Siinä kohti kun valot vaihtui, hän meni jalkakäytävälle. Mietin siinä, että kovin usein ei Suomessa tämmöistä näe, yleisempää tuolla ulkomailla ja Jenkeissä.

Chaplin näyttää pyörineen kutakuinkin samalla alueella ainakin kahtena päivänä, sillä Helsingin poliisi meni etsimään häntä Sörnäisistä perjantai-iltapäivänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?