Ullanlinnan psykiatri vangittiin epäiltynä perhemurhan yrityksestä – ei peitellyt kasvojaan oikeudessa

Epäily murhan yrityksestä liittyy tapaukseen, jossa psykiatri ajoi perheensä mereen elokuussa 2021. Vangitsemiskäsittely aloitettiin perjantaina alkuiltapäivästä.

Vaimonsa taposta ja perheensä murhayrityksestä epäilty psykiatri ei peitellyt kasvojaan vangitsemiskäsittelyssä. Hän oli pyytänyt oikeudelta, ettei medialle annettaisi kuvauslupaa.

17.2. 12:48 | Päivitetty 17.2. 14:11

Poliisi vaati Helsingin Ullanlinnan taposta epäiltyä psykiatria vangittavaksi nyt myös murhan yrityksestä.

Mies vangittiin todennäköisin syin viidestä murhan yrityksestä epäiltynä.

Epäilty osallistui vangitsemiskäsittelyyn videovälitteisellä etäyhteydellä Vantaan vankilasta. Psykiatri oli pyytänyt käräjäoikeudelta, ettei medialle anneta kuvauslupaa vangitsemisistunnon alussa.

Tuomari myönsi kuvausluvan.

Psykiatri istui hievahtamatta paikallaan videoyhteyden toisessa päässä eikä peitellyt kasvojaan, kun häntä kuvattiin ruudulta. Tummahiuksisella miehellä oli yllään punainen paita ja päässään tummasankaiset silmälasit.

Lue lisää: Poliisi epäilee Ullanlinnan psykiatria perhemurhan yrityksestä

Media sai istunnon alussa kuvausluvan, mutta muutoin vangitsemista käsiteltiin suljettujen ovien takana.

Epäillyn murhan yrityksen tekoaika on 19.8.2021. Kyseessä on siis sama ajankohta, jolloin psykiatri ajoi perheensä mereen koeajossa olleella autolla. Asiaa ei aiemmin ole tutkittu henkirikoksen yrityksenä.

Poliisi on aiemmin henkirikos­tutkinnan aikana sanonut harkitsevansa, aloitetaanko merenajosta uusi rikostutkinta.

Lue lisää: Tämä Ullan­linnan epäillystä taposta ja uhrin kuolin­syystä tiedetään nyt

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että psykiatrimies tuomittiin syksyllä 2021 sakkoihin liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta.

Kyse oli tapauksesta, jossa hänen kuljettamansa katumaasturi ajautui mereen Helsingin Eteläsatamassa lähellä Kauppatoria.

Psykiatri selitti, että mereenajo oli ollut täysin tahatonta.

Koeajelulla oli lääkärimiehen ja hänen vaimonsa lisäksi neljä eri ikäistä lasta pariskunnan aiemmista liitoista. Yksi lapsista oli onnettomuuden aikaan täysi-ikäinen. Matkassa oli myös perheen lemmikki­mäyräkoira.

48-vuotiaan psykiatrian erikoislääkärin epäillään surmanneen 47-vuotiaan vaimonsa joulukuun puolivälissä Helsingin Ullanlinnassa pariskunnan yhteisessä kodissa.

Mies jäi kiinni, kun hän oli ollut siirtämässä vaimonsa käärittyä ruumista autoon. Poliisi on kertonut harkitsevansa rikosnimikkeen muuttamista murhaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?