16-vuotiaana tappoon syyllistynyttä nuorukaista epäillään jälleen vakavista rikoksista

16-vuotiaana tappoon syyllistyneellä miehellä on kontollaan jo kolme pitkää vankeustuomiota. Nyt häntä epäillään jälleen vakavista väkivaltarikoksista.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina.

17.2. 12:18 | Päivitetty 20.2. 8:42

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi väkivalta­rikoksista tunnetun miehen, 24, epäiltynä uusista rikoksista perjantaina.

Nyt häntä epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ryöstöstä. Mies vangittiin syytä epäillä -perusteella.

Tämä tarkoittaa sitä, että poliisin pitäisi hankkia viikossa lisäselvitystä rikosepäilyn tueksi, jotta mies pysyisi vangittuna. Muussa tapauksessa hänet on päästettävä vapaaksi viimeistään ensi viikon perjantaina.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet Vaasassa marraskuussa 2021. Väitetyt teot tulivat poliisin tietoon viime vuoden puolella.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli-Pekka Punkari ei kommentoi rikosepäilyjä asian arka­luontoisuuden takia.

– Kysymyksessä on arkaluontoinen rikosnimike, minkä takia en voi kommentoida asiaan yhtään mitään, Punkari sanoo.

Mahdolliset syytteet pitää nostaa 14. huhtikuuta mennessä.

Nuorehkosta iästään huolimatta miehellä on kontollaan rankka rikoshistoria. Hän on saanut kolme pitkää vankeus­tuomiota.

MIES aloitti vakavan väkivaltarikos­tehtailun 16-vuotiaana. Mies puukotti hänelle entuudestaan tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen kuoliaaksi Vaasassa lokakuussa 2014. Mies sai taposta ja muista vähäisemmistä rikoksista 9 vuoden vankeustuomion.

Mies ehti olla vankeus­tuomionsa jälkeen vain noin kuukauden ehdonalaisessa vapaudessa, kun hän teki uuden rikoksen. Hän syyllistyi toisen miehen ja yhden pojan kanssa tapon yritykseen Vaasassa marraskuussa 2017.

Uhrina oli sukulaismies, jota takaa-ajon päätteeksi sumutettiin kaasu­sumuttimella ja lyötiin puukolla selkään. Tekoväline oli lapinleuku. Mies sai 5 vuotta vankeutta.

Hän pääsi uudelleen ehdonalaiseen vapauteen toukokuussa 2020.

Mies ehti olla vapaudessa reilut 1,5 vuotta, kunnes hän syyllistyi raiskaukseen ja törkeään pahoinpitelyyn Vaasassa helmikuussa 2022. Mies meni naisen asunnolle, ja pakotti tämän väkivalloin sukupuoli­yhteyteen. Mies sai kolmen vuoden vankeustuomion, mutta tuomio ei ole lainvoimainen. Asiaa on tarkoitus käsitellä Vaasan hovioikeudessa myöhemmin tässä kuussa.

Mies pääsi syyttäjän esityksestä vankilasta vapaaksi viime viikon tiistaina. Poliisi otti miehen kuitenkin samana päivänä uusista rikoksista epäiltynä kiinni.

Juttua korjattu 20.2.2023 kello 08.35. Toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin, mies ei istunut enää viimeisintä tuomiotaan vankilassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?