Poliisi epäilee Ullanlinnan psykiatria perhemurhan yrityksestä

Uuden rikosepäilyn ajankohta on sama, jolloin psykiatri ajoi perheensä mereen koeajossa olleella Volvolla. Mies selitti tuolloin poliisille, että kyse oli vahingosta.

17.2. 9:52

Poliisi epäilee Ullanlinnan taposta epäiltyä psykiatria nyt myös murhan yrityksestä.

Uuden epäillyn rikoksen tekoaika on 19.8.2021. Lisävangitsemisvaatimusta käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi uutta rikosepäilyä.

Epäillyn murhayrityksen tekoajankohta on sama, jolloin psykiatri ajoi perheensä mereen koeajossa olleella autolla. Asiaa ei aiemmin ole tutkittu henkirikoksen yrityksenä.

Poliisi on aiemmin sanonut harkitsevansa, aloitetaanko merenajosta uusi rikostutkinta.

Lue lisää: Video: Näin taposta epäilty psykiatri ajoi sadan tonnin Volvon mereen

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että psykiatrimies tuomittiin syksyllä 2021 sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sakot tulivat tapauksesta, jossa hänen kuljettamansa katumaasturi ajautui mereen Helsingin Eteläsatamassa lähellä Kauppatoria.

Poliisi sai vakavasta onnettomuudesta hälytyksen kello 17.10 elokuisena torstaina 2021. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä. Muun muassa paikalla ollut poliisipartio havaitsi auton putoamisen mereen.

Poliisi kertoi autossa olleiden henkilöiden pelastautuneen Vironaltaaseen hypänneen konstaapelin ja läheisyydessä olleiden veneilijöiden avustuksella. Virkavalta tiedotti tuolloin, että autossa olleet välttyivät vakavammilta fyysisiltä vammoilta.

Lue lisää: Ullanlinnan surmasta epäilty psykiatri ajoi toissa kesänä koeajossa olleella autolla mereen – perhe kyydissä

PSYKIATRIMIES tuomittiin tuolloin tapauksessa 16 päiväsakkoon, josta kertyi hänelle maksettavaa 563 euroa.

Psykiatri selitti, että mereenajo oli ollut täysin tahatonta.

IS uutisoi aiemmin, että kuulustelupöytäkirjan perusteella perhe oli lähtenyt Volvolla koeajelulle Helsingin Herttoniemessä sijaitsevalta autokaupalta tuntia tai paria aiemmin.

Pariskunta oli miettinyt isomman auton hankkimista.

Koeajelulla oli lääkärimiehen ja hänen vaimonsa lisäksi neljä eri ikäistä lasta pariskunnan aiemmista liitoista. Yksi lapsista oli onnettomuuden aikaan täysi-ikäinen. Matkassa oli myös perheen lemmikkimäyräkoira.

Koko perhe joutui veden varaan, mutta paikalla olleen poliisipartion ja sivullisten ansiosta heidät saatiin pian pelastetuksi.

Lääkärimies kertoi ajaneensa auton veden läheisyyteen, koska tahtoi näyttää lapsille meripelastusveneen.

– Minulla on selkeät muistikuvat vasta, kun auton keula osui veteen ja tuulilasi meni rikki. Tuulilasista ei kuitenkaan tullut vettä sisälle, hän kuvaili.

Lue lisää: Auto ajautui mereen Helsingissä, kyydissä kaksi lasta – konstaapeli hyppäsi pelastamaan

Psykiatrin mukaan automaattivaihteisessa autossa oli vielä ”automyyjän säädöt” ja penkki oli kauempana kuin mihin hän itse oli tottunut.

– Vasta kaasua painaessani huomasin, että autossa on vaihde päällä eteenpäin, mies kertoi kuulusteluissa.

Suistuminen oli miehen kertoman mukaan täysi vahinko. Hän ei myöskään nähnyt minkäänlaisia kieltoja tai esteitä siinä paikassa, johon hän oli auton ajanut.

– En tiedä, miten on mahdollista, että näin pääsi käymään. Vaihteisto ja auto olivat ihan uusia. Minä ajoin autoa ja virheeni takia se meni mereen, lääkäri sanoi.

– Tilanne on ollut todella traumaattinen ja olen syyttänyt itseäni. Kenellekään ei onneksi tullut vakavampia vammoja tilanteessa, mies sanoi poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?