Presidentti Sauli Niinistö puhuu lauantaina Münchenin turvallisuus­konferenssissa

Niinistö puhuu konferenssissa Euroopan turvallisuudessa. Viikonloppuna Suomi ja Ruotsi vastaanottavat palkinnon maiden historiallisten Nato-päätösten johdosta.

16.2. 21:38

Presidentti Sauli Niinistö puhuu lauantaina Münchenin kansainvälisessä turvallisuuskonferenssissa Euroopan turvallisuudesta, tiedottaa presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö osallistuu Euroopan turvallisuutta, Natoa ja kumppanuuksia käsittelevään paneelikeskusteluun konferenssin päälavalla lauantaina yhdessä Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin, Moldovan presidentti Maia Sandun ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin kanssa.

Niinistö pitää lauantaina lisäksi kiitospuheen Ewald von Kleist -palkintotilaisuudessa. Tänä vuonna Münchenin turvallisuuskonferenssi on myöntänyt palkinnon Suomelle ja Ruotsille maiden historiallisten Nato-päätösten johdosta.

Tilaisuuteen osallistuvat myös pääministeri Sanna Marin, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sekä Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson.

Vuodesta 1963 lähtien järjestetty Münchenin turvallisuuskonferenssi on keskustelufoorumi, joka pyrkii edistämään konfliktien ratkaisua, kansainvälistä yhteistyötä ja vuoropuhelua.

Konferenssiin osallistuu ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajia eri puolilta maailmaa, joiden joukossa on noin 45 valtion- tai hallituksen päämiestä ja lähes 100 ministeriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?