VR:n junassa syttyi tulipalo – satojen ihmisten matka tyssäsi

”Hetken myös meidän junassa haisi palanut tai jarrujen paha katku”, kertoo tapahtumapaikan ohittanut IS:n lukija.

16.2. 21:31

IC51-junan matka päättyi torstai-iltana Seinäjoen ja Peräseinäjoen välisellä rautatieosuudella, kun junan ajomoottori syttyi palamaan ajon aikana. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen puoli yhdeksää torstai-iltana.

Päivystävän palomestarin Santtu Lahman mukaan kuljettaja havaitsi palon, pysäytti junan kaksoisraiteelle ja suoritti alkusammutuksen.

Pelastuslaitos jatkoi moottorin sammutustöitä hiilidioksidisammuttimilla.

VR:n viestintäpäällikkö Taina Kuitunen kertoi IS:lle illalla hieman ennen kello yhdeksää, että junassa oli kyydissä satoja matkustajia.

– Kaikki matkustajat hoidetaan perille seuraaville yhteyksillä. Runko, jossa palo on ollut, tullaan siirtämään huoltoon, Kuitunen kommentoi tuolloin.

Junan matkustajat saatiin siirrettyä paikalle saapuneeseen toiseen junaan. Palosta ei aiheutunut vaaraa matkustajille tai henkilökunnalle.

Ilta-Sanomien lukija kertoo olleensa toisen junan kyydissä, kun he ohittivat palopaikan.

– [Juna] teki suunnilleen samalla kohdalla äkkijarrutuksen ja konnari tai veturinkuljettaja kuulutti hetken päästä, että ”jarrutuksen tarjoaa ratatekniikka”. Hetken myös meidän junassa haisi palanut tai jarrujen paha katku, hän kertoi.

Intercity 51-juna oli matkalla Tampereelta Seinäjoelle.

VR tiedotti illalla puoli kymmenen aikoihin, että IC51-junan matkustajat ohjataan Seinäjoella IC29-junan kyytiin. Tämä juna pysähtyy poikkeuksellisesti asemilla Kannus, Oulainen, Vihanti, Ruukki ja Kempele.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?