Kokoomuksen puolue­toimistolle saapunut epäilyttävä kirje vaaraton – Sdp:ltä varotoimi

Aiemmin päivällä poliisi tyhjensi kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton puoluetoimistot epäilyttävien pakettien takia.

Poliisi oli aiemmin torstaina paikalla kristillisdemokraattien puoluetoimistolla.

16.2. 15:30 | Päivitetty 16.2. 17:38

Kokoomuksen puoluetoimistolle saapui torstaina epäilyttävä ruskea kirjekuori. Poliisi kävi puoluetoimistolla tarkistamassa tilanteen ja totesi kirjeen vaarattomaksi.

Poliisin mukaan tiloja ei tarvinnut tyhjentää, sillä kirjeeseen ei epäilty liittyvän uhkaa. Poliisin mukaan kirje siirrettiin sellaiseen tilaan, jossa se ei aiheuta vaaraa. Kokoomuksen puoluetoimisto sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 3, lähellä Eduskuntataloa.

Aiemmin päivällä poliisi tyhjensi kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton puoluetoimistot epäilyttävien pakettien takia. Tarkistuksissa ilmeni, että paketit olivat vaarattomia.

Ensin poliisi tyhjensi vasemmistoliiton puoluetoimiston tiloja Helsingin Sörnäisissä Lintulahdenkadulla. Poliisi kertoi saaneensa ilmoituksen epäilyttävästä paketista.

Paketti oli tullut puoluetoimistolle postitse. Paketin sisältö muistutti poliisin mukaan ulkonäöltään räjähdettä. Poliisi totesi paketin lopulta vaarattomaksi.

Tapahtunutta tutkitaan tällä hetkellä laittomana uhkauksena. Kristillisdemokraateille saapunut paketti sen sijaan paljastui vaarattomaksi.

Tutkinnanjohtaja Patrik Karlsson kertoo STT:lle, että muita puoluetoimistoja kehotettiin tarkkailemaan saapuvia lähetyksiä. Poliisi tarkasti kristillisdemokraattien ja kokoomuksen lähetykset, ja ne sisälsivät tutkinnanjohtajan mukaan mainostuotteita.

Muutkin puolueet ovat tehneet varotoimenpiteitä. Sdp:n hallintopäällikkö Ville Wallinin mukaan toimistolle saapuvat paketit syynätään ulkopuolella.

– Paketteja ei oteta tällä hetkellä sisään ilman ulkopuolista läpikäyntiä, Wallin kertoo.

Sdp:n viestintäpäällikkö Miia Järvi vahvistaa, että kyseessä on puolueen oma varotoimenpide, ei poliisin suositus. Puoluetoimistolle ei kuitenkaan ole tänään saapunut epäilystä herättäviä paketteja.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kertoo, että heidän puoluetoimistollaan ei ole tehty suuria muutoksia.

– Meillä on tiukat turvajärjestelyt muutenkin. Poliisit kävivät puoluetoimistolla, mutta en avaa keskusteluja sen tarkemmin. Saapuvat postit syynätään tavallisestikin tarkasti.

Keskustan puoluetoimistolla tilanne ei myöskään ole johtanut merkittäviin toimenpiteisiin.

– Katsomme postit erityisellä tarkkuudella, eikä mitään epäilyttävää ole tullut. Viranomaisten kanssa on myös käyty keskusteluja, kertoo puolueen viestintäpäällikkö Jirka Hakala.

Vihreiden puoluetoimistolle ei ole saapunut epäilyttävää materiaalia, kertoo puoluesihteeri Veli Liikanen.

– Uutiset on pantu merkille ja palaveerattu siitä miten toimittaisiin, mikäli meille yritettäisiin lähettää jotain epäilyttävää. Poliisi on ollut lyhyesti meihin yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?