Oikeus: Miesystävä myrkytti kadonneen Paulan kuoliaaksi – ruumis kateissa kuukausia

Mies myrkytti naisystävänsä kuoliaaksi Satakunnassa Harjavallassa.

Kuvassa uhrin asunto, ruumiin löytöpaikka sekä mies ulkoiluttamassa Paulan koiraa myrkyttämisen jälkeen.

17.2. 13:56

Satakunnan käräjäoikeus on välituomiossaan määrännyt naisystävänsä Paulan taposta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeuden käsittelyä lykätään siihen saakka, kunnes mielentilatutkimus on valmis.

Välituomiossaan käräjäoikeus katsoi, että mies myrkytti naisystävänsä kuoliaaksi Harjavallassa joulukuussa 2019.

Syyttäjä vaatii 55-vuotiaalle miehelle vähintään kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta seurustelu­kumppaninsa taposta ja muista väkivaltarikoksista. Käräjäoikeus antaa lopullisen tuomion mielentilatutkimuksen jälkeen.

Myrkyttämisen jälkeen mies ulkoilutti uhrin koiraa.

Kuolinsyytutkimuksissa selvisi, että Paula kuoli nieltyään suuren määrän taposta syytetylle miehelle määrättyä kivunlievitykseen käytettyä lääkettä. Oikeuden mukaan lääkkeet naiselle syötti mies.

Oikeuden mukaan mies ei kuitenkaan tarkoituksellisesti aiheuttanut naisen kuolemaa. Sen mukaan miehen täytyi kuitenkin ymmärtää, että lääkkeidensyötön todennäköisensä seurauksena olisi naisen kuolema.

Naisystävän ruumis ehti olla kateissa yli neljä kuukautta. Ruumis löytyi lopulta 170 metrin päästä naisen kotoa toisen pihapiirin kompostin takaa. Uhrilla oli yllään pelkkä yöpaita.

Ruumiin löytöpaikka.

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi piilottanut naisen ruumiin kyseiselle paikalle. Oikeus piti mahdollisena, että Paula olisi lääkkeen aiheuttaman sekavuuden vuoksi lähtenyt hortoilemaan ulos asunnostaan vähissä vaatteissa.

Uhrin asunto ja ruumiin löytöpaikka.

Syytetty oli aiemminkin pahoinpidellyt naisystäväänsä ja syöttänyt hänelle väkisin lääkkeitä. Mies oli käyttäytynyt väkivaltaisesti ja arvaamattomasti myös aiempia kumppaneitaan kohtaan.

Paulan kuoleman jälkeen mies pahoinpiteli kolmesti erään toisen naisen, ja uhkasi tämän henkeä.

Miestä syytetään tapon lisäksi pahoinpitelystä, kolmesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?