Eurooppaa uhkaa toinen lentokaaos – näin Saksan lakko näkyy Helsinki-Vantaalla

Saksan suurien lentokenttien lakko vaikuttaa perjantaina myös Helsinki-Vantaan lentoihin.

Matkustajat jonottivat Lufthansan Frankfurtin kentän palvelupisteellä torstaina.

16.2. 19:27

Frankfurtissa ja Münchenissä oli keskiviikkona täysi lentoliikenteen kaaos, joka säteili eri puolille Eurooppaa. Saksalaisen lentoyhtiön Lufthansa kärsi tietokoneongelmista, kun neljä laajakaistakaapelia vahingoittui rautatien rakennustöissä.

Lue lisää: Lufthansan it-vika aiheutti lentokaaoksen Euroopan vilkkaimmilla lentokentillä – tällainen syy oli taustalla

Keskiviikon kaaoksesta on hädin tuskin selvitty, kun perjantaina alkaa toinen. Saksan toiseksi suurin ammattiliitto Verdi järjestää lakon, joka vaikuttaa Münchenin, Frankfurtin, Hampurin, Stuttgartin, Dortmundin, Hannoverin ja Bremenin lentokenttiin.

Pelkästään Frankfurtissa lakko vaikuttaa kölniläisen Express-lehden mukaan lähes 140 000 matkustajaan.

Helsinki-Vantaalta on perjantaina peruttu kaikki Frankfurtiin, Müncheniin ja Hampuriin lähtevät lennot, yhteensä 12 lentoa. Myös kaikki kyseisistä kaupungeista saapuvat lennot on peruttu. Sen sijaan esimerkiksi Berliiniin ja Düsseldorfiin meneviä tai sieltä saapuvia lentoja ei ole peruttu.

Finavian mukaan Lufthansan keskiviikkoiset tietotekniikkaongelmat eivät vaikuttaneet suuresti Helsinki-Vantaan tai muiden Suomen lentokenttien toimintaan. Lufthansalla piti olla keskiviikkona viisi lentoa Suomeen tai Suomesta. Keskiviikkona Helsinki-Vantaalta peruttiin vain yksi Frankfurtiin menevä ja yksi sieltä tuleva lento.

Lentoliikennettä seuraavan Flightaware-sivuston mukaan Lufthansan lentoja peruttiin keskiviikkona kaikkiaan 131, minkä lisäksi 191 oli myöhässä aikataulusta. Saman sivuston mukaan Münchenissä on tänään peruttu yhteensä 180 lentoa ja Frankfurtissa 256.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?