Kova pamaus pelästytti Nikon Pieksämäellä – tästä oli kyse

Pamaus kuului ja tuntui 2–3 kilometrin säteellä.

15.2. 19:59

Pieksämäkeläinen Niko Ylönen oli viettämässä rauhallista keskiviikkoiltapäivää kotonaan, kun vähän puoli kolmen jälkeen kuului äkkiä kova pamaus ja olohuoneen ikkunat alkoivat helistä.

– Pelästyin. Ensimmäinen ajatus oli, onko kyseessä maanjäristys, kun Turkin ja Syyrian tapahtumat ovat olleet kovasti esillä, Ylönen sanoi Ilta-Sanomille.

Mystinen pamaus, tärinä ja ikkunoiden helinä saivat monet muutkin Pieksämäellä asuvat ihmettelemään. Pamaus kuului ja tuntui ainakin keskustan alueella, Naarajärvellä, Yläristillä ja Pyhittyjärven luona.

Paikallisissa somekanavissa alkoi heti kiivas kuhina, mikä ihme voisi olla kyseessä.

– Aika laajalla säteellä pamaus oli kuulunut ja tuntunut. Somessa oli, että Yläristillä olisi jotakin pieniä palasiakin lentänyt, Ylönen kertoo.

Lopulta syy selvisi. Tienlaajennuslouhoksella räjäytettiin kalliota Kuopiontien varrella Seppälänmäellä. Räjähdyksestä aiheutui tärinää, ääntä sekä paineaalto lähialueelle.

Seppälänmäellä on menossa tien laajentamiseen liittyvä kallion räjäytys- ja louhintatyö.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta kello 14.48. Pelastuslaitos kävi tarkastamassa alueen, mutta kun varsinaista onnettomuutta ei ollut eikä kukaan loukkaantunut, pelastuslaitoksella ei ollut louhostyömaalla tehtävää.

Epäselväksi sen sijaan jäi, miksi räjähdys kuului ja tuntui niin voimakkaana jopa 2–3 kilometrin säteellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?