Tahkolla kadonneet naiset ehtivät olla kuolleina lähes viikon – neljä lasta jäi ilman äitiään

Kadonneiksi ilmoitetut kenialaistaustaiset naiset olivat kuolleina liki viikon päivät kunnes heidät löydettiin. Paikalliset hämmästelevät poliisin niukkaa tiedotuslinjaa.

Ruokamyyntivaunu sijaitsi Tahkon liikekeskuksen välittömässä läheisyydessä. Keskiviikkona vaunua ei enää paikalla näkynyt.

15.2. 18:47

Pohjois-Savossa Tahkon lomakeskuksessa paljastui viime viikolla murheellinen kuolemantapaus, jossa kaksi naista löydettiin kuolleina ruokamyyntivaunusta.

Tiedot afrikkalaistaustaisten Iisalmessa asuvien yrittäjänaisten surullisesta kohtalosta paljastuivat julkisuuteen vasta keskiviikkona, mutta kummankin kuolinpäiväksi on merkattu 4. helmikuuta, eli toissa lauantai.

Poliisi löysi naisten ruumiit vasta liki viikkoa myöhemmin, eli torstaina 9. helmikuuta.

Toistaiseksi on epäselvää, miksi kukaan ei huomannut kuolonuhreja kesken kiivaimman kävijäsesongin, vaikka naisten pitämä ruokakioski sijaitsi sangen keskeisellä paikalla Tahkon keskustassa.

Lue lisää: Kaksi kadonnutta naista löytyi kuolleina ruuanmyyntivaunusta Tahkolta – SS: kyseessä äiti ja tytär

IS vieraili Tahkolla keskiviikkona iltapäivällä, jolloin tieto kuolonuhrien löytymisestä oli vielä verrattaen tuore.

Jalkautuminen lomakeskukseen osoitti, että paikallisten tiedot tapauksesta olivat toistaiseksi hyvin niukat, eivätkä yrittäjänaiset olleet heille tuttuja.

Paikallisten mukaan liikekeskuksen lähistöllä oli aikaisemmin nähty auton perässä ruokakioskivaunu, joka oli sittemmin hävinnyt katukuvasta.

Ulospäin tragediasta ei näkynyt minkäänlaisia ulkoisia viitteitä, kuten kynttilöitä tai muistoesineitä.

Ne, ketkä asiasta olivat kuulleet, hämmästelivät lähinnä viranomaisten niukkaa tiedotuslinjaa. Poliisi ei ollut kertonut kadonneista naisista tai heidän mahdollisista etsinnöistään julkisuuteen lainkaan ennen keskiviikkoa.

Rinteessä päivän viettäneet talvilomailijat eivät olleet murheellisesta tapahtumasta kuulleetkaan, mutta hämmästelivät asiaa.

Tahkon lomakeskus sijaitsee Nilsiässä Pohjois-Savossa.

ITÄAfrikkalaisten perinneherkkujen valmistamiseen keskittynyt ruokakioskiyritys oli rekisteröity kuolleena löytyneen 24-vuotiaan naisen nimiin viime vuoden toukokuussa.

Naiset asuivat Iisalmessa, joka on merkitty myös yrityksen kotipaikaksi.

Verkkosivutietojen mukaan kyseessä on perheyritys, jonka juuret juontavat jo vuoteen 2014. Yritys on kiertänyt liikuteltavalla ruokavaunulla erilaisissa tapahtumissa ja tehnyt yhteistyötä paikallisten kauppiaiden kanssa.

Yrityksen sosiaalisen median profiiliin oli vielä tammikuun viimeisenä päivänä jaettu iloisia tunnelmia Tahkolla järjestetyiltä Tahkofesteiltä.

Päivityksessään yritys kiitteli paikallisia yhteistyökumppaneitaan tunnelmallisten kuvien ja videoiden kera.

Toinen kuolonuhri, nelikymppinen nainen on parin vuoden takaisessa mediahaastattelussa kertonut olevansa lähtöisin Keniasta.

Yrityksen verkkosivutietojen perusteella hän on ollut mukana tyttärensä nimissä olevan ruokakioskin toiminnassa, vaikka hänen nimeään yritystiedoista ei löydykään.

Haastattelusta ilmenee, että nelikymppisellä naisella oli yrittäjätyttären lisäksi neljä muutakin lasta, joista nuorimmainen on alle kouluikäinen. Nainen kertoi haastattelussa, kuinka tyytyväinen hän oli saadessaan kasvattaa lapsiaan Suomessa.

Poliisin mukaan naiset ilmoitettiin kadonneiksi keskiviikkona 8. helmikuuta eli päivä ennen löytymistään.

Itä-Suomen poliisi on toistaiseksi ollut vaitonainen naisten kuolinsyytutkimuksista. Rikosta asiassa ei epäillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?