”Asunto menee päreiksi”, ilmoitti häädön saanut vuokralainen – kuvat: tällainen oli täystuhon lopputulos

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen törkeästä vahingonteosta.

Tällaiseen kuntoon asuntoon jäi vuokralaisen jäljiltä.

15.2. 14:40

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuokrakämppäänsä hajottaneen, nykyisin 27-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen törkeästä vahingonteosta.

Mies oli alkuvuonna 2021 tuhonnut omaisuutta Espoossa sijaitsevassa asunnossa, jossa hän oli vuokralla. Asunnon omisti Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Tältä asunnon yleisilme näytti.

Huoneiston seiniin ja kaappeihin oli kirjoiteltu tussilla, wc:n ovesta oli poistettu kahvat ja lukko, wc-istuimen kytkin oli irrotettu, sälekaihtimet oli rikottu, pistorasia ja sähkökaappi oli maalattu spray-värillä, uunista oli irrotettu kahva ja keittiön laatikostoja revitty irti.

Teosta aiheutui vuokranantajalle yli 20 000 euron suuruinen vahinko.

Mies myönsi oikeudessa toimineensa syyttäjän väittämällä tavalla.

Vessan oveen oli kirjoitettu kuvassa näkyvä teksti. Kahva oli irrotettu.

Wc-istuimen kytkin oli irrotettu.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan vuokranantaja ei ollut hyväksynyt maksamattomien vuokrien takia häädettäväksi määrätyn vuokralaisen pyytämää muuttopäivän lykkäystä.

Uunista oli irrotettu kahva ja keittiön laatikostoja revitty irti.

Keittiön taso oli sotkuinen.

Tämän jälkeen vuokralainen oli ilmoittanut puhelimessa, että ”asunto menee päreiksi”. Todistajan mukaan asunto oli ollut ”täysin tuhottu”, kun vuokranantaja oli saanut sen haltuunsa häädön jälkeen.

Kodinkoneet oli kaikki rikottu, erilaisia maalauksia oli tehty spray-maalilla, jotain pintoja, kuten jääkaapin ovi oli liimattu kiinni ja sähkörasioiden kansia oli poistettu. Huoneiston remontti oli valmistunut toukokuun alussa.

Töherryksiä vessan peilissä.

Sälekaihtimet oli rikottu.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen seitsemän kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan aiheuttamansa vahinko.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Asunnon seiniin oli kirjoiteltu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?