Nyt puhuu ”kikkeliaitaan” johtaneen valituksen tehnyt naapuri – näkymiä joutui katselemaan viikoittain

Kotiharjun saunan vilvoittelualue on vuosien varrella rajattu esimerkiksi pitsikuvioisella aidalla.

”Kikkeliaidan” nimen saanut rakennelma Kotiharjun saunan edessä 14. helmikuuta. Syksyllä 2022 otetussa kuvassa näkyy puolestaan, kuinka lähellä sauna on rapun ovea.

15.2. 21:10

Kotiharjun saunan eteen rakennettiin vastikään siirreltävä aita, jotta vilvoittelijoiden pyyhkeiden alta ei näkyisi liikaa asioita ympäristöön. Kotiharjun sauna sijaitsee asuintalossa, ja talon A-rapun ovi on parin metrin päässä saunasta.

A-rapun asukas kertoo, että asia on häirinnyt aina. Hän on asunut rapussa useamman vuoden. Ongelma ei ole, jos ihmiset olisivat pyyhe päällä. Paljaat vatsat tai hikiset selät eivät ole asukasta ahdistaneet.

Ongelma on, että kotiin täytyy kävellä ylämäkeen. Ja siellä istuvat vilvoittelijat.

– Alhaalta on suora näköyhteys näiden miesten pyyhkeiden alle. Sieltä näkee sitten niin kuin kaiken, asukas kertoo.

Ilta-Sanomat on nähnyt asukkaan vuonna 2021 ottaman kuvan. Saunan edessä vilvoittelee miehiä parisenkymmentä kappaletta. Yksi istuu selvästi ajatuksissaan maisemaa katsellen niin, että pyyhe ei peitä enää mitään.

– Kukaan ei halua katsoa sinne tarkoituksella, mutta sitä on vaikea välttää, kun ovi on metrin verran saunan ovesta, asukas sanoo.

Lue lisää: Nyt puhuu ”kikkeliaidan” hankkinut taloyhtiö: ”Nykyisin kiinnitetään huomiota myös naisten oikeuksiin”

Syyskuussa 2022 otetussa kuvassa näkyy, kuinka saunojat levittäytyvät helposti hyvin lähelle rapun ovea. Tämä kuva ei ole juuri se kuva, jonka haastateltu asukas on ottanut, mutta asetelma on kuvissa varsin yhdenmukainen.

Asukkaan mukaan kyseessä ei ole räikein tapaus. Hän otti kuvan sitä varten, että voi näyttää taloyhtiön hallitukselle, mikä vilvoittelussa häiritsee. Kuvan perusteella myös siveämpiä istumistyylejä löytyy, ainakin yksi miehistä on astellut pyyhkeen niin, että se laskeutuu kriittisten alueiden suojaksi.

Asukkaan mukaan kikkeleitä on joutunut näkemään viikoittain.

– En usko, että sitä tehdään tahallaan. Mutta monesti ihmiset, varsinkaan miehet, eivät ymmärrä, että haarat auki istuminen saattaa olla paljastavaa ohikulkijoille.

Joskus saunan edustalta on myös kommentoitu vihjailevasti asukkaan saapuneen paikalle sopivaan aikaan, kun hän on ollut poistumassa kotoaan tai menossa rappuunsa.

Lue lisää: Nyt puhuu ”kikkeliaidan” hankkinut taloyhtiö: ”Nykyisin kiinnitetään huomiota myös naisten oikeuksiin”

Osa estottoman vilvoittelun puolustajista on ihmetellyt, miten sauna on ollut olemassa yli yhdeksänkymmentä vuotta, eikä koskaan aiemmin ole tarvittu aitaa. Se ei kuitenkaan näytä pitävän aivan paikkaansa.

Kotiharjun taloyhtiöllä on hallussaan päiväämätön kuva, jossa saunan edustan vilvoittelualue on rajattu pitsikuvioisella aidalla.

Rapun asukas ihmettelee kommentteja, joissa vilvoittelusta häiriintyviä neuvottaan muuttamaan toisaalle. Hän miettii, vaikuttaako tilanteeseen se, että kyse on Kalliosta.

– Sallittaisiinko tämmöinen Mannerheimintiellä?

Asukas ei ole ainoa, jonka silmille näkymät ovat hyppineet. IS:n aiemmin haastatteleman kalliolaisen isoäidin mukaan kikkelin näkyminen ei ole harvinaisuus, vaan niitä on saanut todistaa usein.

Aita hoitamassa tehtäväänsä Kotiharjun saunan edessä tiistaina 14. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?