Lakolla karu seuraus jätehuoltoon – roskat kehotetaan säilömään parvekkeella Helsingissä

Auto- ja kuljetusalan lakon aikana jää tyhjentämättä päivittäin noin 17 000 jäteastiaa.

HSY neuvoo säilyttämään roskia mahdollisuuksien mukaan kotona. Niitä ei kannata viedä lakon aikana keräyspisteelle.

15.2. 9:55

Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) kertoo tiedotteessaan, että vähintään puolia asuinkiinteistöjen jäteastioista ei saada tyhjennettyä lakon aikana. HSY neuvoo asukkaitaan säilyttämään roskat kotonaan lakon loppuun asti.

HSY siis suosittaa, ettei jätteitä vietäisi lakon aikana lainkaan talon pihalla oleviin jäteastioihin. HSY:n mukaan roskia voi mahdollisuuksien mukaan säilyttää esimerkiksi parvekkeella tai varastossa.

– Ylitäyttyneet astiat viivästyttävät tyhjennyksiä entisestään ja hidastavat lakon jälkeisiä paikkaustoimiamme, käyttöpäällikkö Juho Nuutinen sanoo tiedotteessa.

Lakon on tarkoitus loppua 21. helmikuuta kello 24.

Päivittäin HSY tyhjentää noin 34 000 jäteastiaa. Jokaisena lakkopäivänä tyhjentämättä jää siis noin 17 000 astiaa. Lakko vaikuttaa etenkin seka- ja biojätteiden sekä kartonki- ja muovipakkausten astiatyhjennyksiä. Ainoastaan lasipakkausten ja pienmetallin kuljetukset jatkuvat HSY:n mukaan kohtuullisen normaaleina.

Eniten lakko näkyy kiinteistöissä, joissa jäteastioita on asukkaita kohden vähiten ja joiden tyhjennysrytmi on tihein.

HSY varmistaa jätehuollon toimivuuden yhteiskunnallisesti tärkeiden kohteiden palveluissa, kuten sairaaloissa.

HSY ei veloita lisämaksua lakon vuoksi ylitäyttyneistä jäteastioista eikä väliin jääneitä tyhjennyksiä veloiteta. Jos kiinteistön jäteastiat täyttyvät lakon aikana, yhteydenotto asiakaspalveluun ei HSY:n mukaan nopeuta asiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?