Sexpon toiminnan­johtajaa Tommi Paalasta syytetään raiskauksesta ja sala­katselusta

Syyte nostettiin elokuussa 2022.

Sexpo-säätiön toiminnanjohtajaa Tommi Paalasta syytetään raiskauksesta ja salakatselusta. Syyte Paalasta vastaan nostettiin elokuussa 2022. Helsingin käräjäoikeus käsittelee tapausta syyskuussa 2023.

Helsingin käräjäoikeuden tietojen mukaan rikokset, joista Paalasta syytetään, tapahtuivat joulukuussa 2020. Paalasen lisäksi tapauksessa ei ole muita vastaajia.

Ilta-Sanomat julkaisee Paalasen nimen jo ennen tuomion antamista Paalasen yhteiskunnallisen aseman vuoksi. Sexpon verkkosivuilla Paalanen kertoo olevansa seksuaali­oikeuksien ja -etiikan asiantuntija. Hän on työskennellyt myös suostumuksellisen seksin ja seksuaalisen väkivallan ennalta­ehkäisyn parissa.

Paalanen kommentoi rikossyytettään Ilta-Sanomille sähköpostitse. Hänen mukaansa rikosilmoituksen tehneellä henkilöllä on tarkoituksellinen pyrkimys vahingoittaa hänen mainettaan ja työtään Sexpossa.

Paalanen itse kertoo tehneensä rikosilmoituksen väärästä ilmiannosta.

Sexpon hallitus ja johtoryhmä ovat tietoisia Paalaseen kohdistuvista syytteistä.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström ei halunnut maanantaina kommentoida asiaa tai ottaa kantaa rikossyytteeseen ja Paalasen asemaan Sexpon toiminnanjohtajana.

Iltalehti uutisoi tammikuussa, että Paalasta epäillään rikoksesta. Tuolloin Forsström sanoi, että rikosepäilyllä ei ole vaikutusta toiminnanjohtajan asemaan.

– Luotamme ja haluamme antaa rauhan sille, että viranomaiset selvittävät asian, hän sanoi Iltalehdelle.

Sexpo on toiminut vuodesta 1969 lähtien seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Säätiö korostaa muun muassa suostumuksen tärkeyttä seksuaalisissa toiminnassa. Vuonna 2022 eduskunnan lakivaliokunnalle toimittamassaan lausunnossa säätiö kannatti seksuaalirikos­lainsäädännön muuttamista suostumus­perustaiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?