Näkyykö taivaalla tänään hätä­raketteja? Tästä on kyse

Espoon taivaalla on näkynyt hätäraketteja aamuyhdeksästä alkaen.

Espoon Haukilahdessa järjestetään sunnuntaina veneilijöille suunnattu hätämerkinantoharjoitus.

12.2. 15:04

Espoon Meripelastajat ry ja Hätäkeskuslaitos järjestävät veneilijöille suunnatun hätämerkinantoharjoituksen sunnuntaina Espoon Haukilahdessa. Kello 9.00 alkanut harjoitus kestää kello 17.00 saakka.

Harjoituksessa veneilijät saavat ampua luvallisesti omia hätärakettejaan ja käyttää hätämerkinantosoihtuja, joita saa tavallisesti käyttää vain hätätilanteissa, kertoo Espoon Meripelastajat ry:n tiedottaja Anni Muukkonen.

Harjoitukseen osallistuu 250–300 veneilijää, joilla on käytössään yhteensä useita satoja hätäraketteja.

Vapaaehtoiset meripelastajat ja veneseurat järjestävät silloin tällöin harjoituksia, jotta veneilijät pääsevät testaamaan omien hätämerkinantovälineidensä toimivuutta. Edellisen kerran Espoossa harjoiteltiin vuonna 2020, selviää Hätäkeskuslaitoksen tiedotteesta.

Meripelastajat suosittelevat hätämerkinannon harjoittelua kaikille veneilijöille. Jos hätään joutuessaan ei ole aiemmin vilkaissut veneestä löytyvän raketin käyttöohjetta, voi toimiminen tositilanteessa olla hankalaa. Hädässä raketit ammutaan 3–5 minuutin välein.

Muukkosen mukaan tiedottaminen harjoituksesta on onnistunut ilmeisen hyvin, sillä Espoon Meripelastajat ry ei ole saanut puheluita raketeista hämmentyneiltä kansalaisilta.

– Hätäkeskuslaitos on ollut tiedottamisessa mukana. Uskon, että alueelle aamulla annettu vaaratiedote on auttanut, Muukkonen pohtii.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?