I-P: Hautajaisissa humalassa esiintynyt pappi on siunannut vainajia päihtyneenä aiemminkin

Kesällä Nakkilassa hautajaiset humalassa toimittanut pappi on lisäksi syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

12.2. 10:36

Viime elokuussa Nakkilan kirkossa järjestetyissä hautajaisissa päihtyneenä esiintynyt pappi on toimittanut myös kahdet muut hautajaiset humalassa, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

Nakkilan tapaus nousi kesän lopussa uutisotsikoihin, kun kirkossa järjestetty siunaustilaisuus jouduttiin keskeyttämään selvästi päihtyneen papin vuoksi. Syyskuussa pappi erotettiin virastaan perusteena toistuva papille sopimaton käytös viranhoidossa. Kävi ilmi, että hän oli ollut erotettuna määräajaksi viranhoidosta vuonna 2020.

Ilkka-Pohjalaisen mukaan pappi oli samana vuonna siunannut kaksi vainajaa humaltuneena peräkkäisinä päivinä. Perjantain hautajaisissa vainajan omaiset reklamoivat seurakuntaan tehtäviään moitteettomasti hoitamaan kykenemättömästä papista, kun taas lauantaina suntio ja kanttori havaitsivat papin haisevan alkoholilta.

Viime kesäkuussa samainen pappi ajoi henkilöautolla 600 metrin matkan 2,93 promillen humalassa. Reissu päättyi, kun kuski törmäsi autolla parkkipaikalla sijainneeseen liikenne-esteeseen. Joulukuussa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi tapauksesta 90 tuntia yhdyskuntapalvelua törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuomio on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?