Kiista naisesta raivostutti ikä­miestä vielä 20 vuoden jälkeen – ex-pomo vastasi karmivaan puheluun

Käräjäoikeus tuomitsi miehen laittomasta uhkauksesta.

12.2. 13:25

Lappeenrannassa avovaimonsa kanssa vieraillut savolaismies sai aamutuimaan yllättävän ja karmaisevan soiton entiseltä alaiseltaan. Ex-pomo kyseli täydellisenä yllätyksenä tulleen puhelun aluksi, mitä soittajalle kuuluu.

Vastaus oli kylmäävä. Soittaja tiedusteli, onko ex-pomolla veripalttupannu valmiina. Entinen alainen ilmoitti miehen olevan sika ja että siat lahdataan.

Avovaimo oli vieressä ja kuuli koko puhelun.

– Ilmeisesti (soittaja) oli ollut mustasukkainen (avomiehen) entisestä naisystävästä, koska sanoi, että siellähän "Maritta” on, koska ”se huohottaa sinun korvan juuressa”, avovaimo kuvaili myöhemmin käräjäoikeudessa.

Avomiehen mukaan kysymys oli yli 20 vuotta vanhasta asiasta. Ex-alainen syytti häntä naisystävänsä viettelystä.

Ex-pomo suhtautui soittoon vakavasti. Hän tiesi samalla paikkakunnalla asuvan soittajan harrastavan metsästystä ja omistavan useita aseita.

Soittaja ei ollut ex-pomon mielestä juovuksissa. Hän muisti 74-vuotiaan työajoilta täydellisenä ja tunnollisena työntekijänä.

Avopari lähti vielä samana päivänä Lappeenrannasta kohti kotipaikkakuntaa. Mies ilmoitti uhkauspuhelusta hätäkeskukseen.

Pari suuntasi miehen kodille ja havaitsi ovelle kulkeneet jäljet. Naapurin mukaan tuntematon oli käynyt kyselemässä ex-pomoa ja "Marittaa". Miehen tuntomerkit täsmäsivät soittajaan.

Avovaimo kertoi kumppaninsa olleen soiton jälkeen pelokas ja säpsähdelleen hirsitalon risahduksia. Ovet hän lukitsi erittäin huolellisesti.

Avomies kertoo karttaneen paikallista huoltoasemaa, koska hän tiesi 74-vuotiaan istuvan siellä usein.

Aluesyyttäjä vaati 74-vuotiaalle käräjäoikeudessa rangaistusta laittomasta uhkauksesta. Mies ei saapunut oikeuden istuntoon.

Käräjäoikeuden mielestä kirjallinen todistelu tuki oikeuden uskottavina pitämiä avoparin kertomuksia. Oikeuden mukaan miehellä on ollut perusteltu syy pelätä sekä henkilökohtaisen että avovaimon turvallisuuden olevan "vakavassa vaarassa".

Oikeus on tuominnut entisen alaisen laittomasta uhkauksesta 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan merkitsee 840 euroa.

Tuomitun on lisäksi korvattava ex-pomolle kärsimyksestä 700 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 2 242 euroa. Miehelle on määrätty maksettavaa kaikkiaan 4 099 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä on valitusmahdollisuus Itä-Suomen hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?