Miehen epäillään tehtailleen 3D-tulostimella aseita – juttu siirtyy syyte­harkintaan

Epäilty jäi huhtikuussa 2022 poliisin haaviin, kun hän törmäsi autolla lyhtypylvääseen.

8.2. 14:17

Lounais-Suomen poliisi on saanut päätökseen esitutkintansa törkeästä aserikoksesta, jossa miehen epäillään rakentaneen aseita 3D-tulostimen avulla. Juttu on helmikuun alussa siirtynyt syyteharkintaan, poliisi tiedottaa.

Poliisi tiedotti marraskuussa, että noin 40-vuotiasta satakuntalaismiestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta. Tuolloin viranomaiset luonnehtivat, että kysymys on ”harvinais­laatuisesta rikoksesta Suomessa”.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille viime vuoden huhtikuussa, kun mies oli törmännyt Kankaanpäässä liikenneympyrässä valotolppaan. Poliisi löysi tapahtuman yhteydessä hänen autostaan itsevalmistettuja muovisia aseen lippaita.

Kotietsinnässä epäillyn hallusta löytyi itse valmistettujen, erityisen vaarallisiksi luokiteltujen aseiden lisäksi 3D-tulostin sekä monenlaisia aseen osia ja aseiden rakentamiseen liittyvää välineistöä. Poliisi takavarikoi miehen hallusta myös useita muita luvattomia ampuma-aseita sekä satoja eri kaliiperien patruunoita.

Kotietsinnöissä miehen kotoa löydettiin lisäksi mittava kannabiskasvattamo sekä useita kiloja myyntikelpoista kannabista. Poliisi tiedotti aiemmin, että miestä epäillään törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta.

Mies kertoi kuulusteluissa rakentaneensa omistamansa 3D-tulostimen avulla paitsi lippaita myös toimintakykyisiä aseita. Valmistamiensa osien lisäksi hän oli tilannut joitakin osia netistä, ja niistä kokoamalla rakentanut toimintakykyisiä aseita.

Epäilty on kertonut valmistaneensa aseet omaan käyttöönsä.

Poliisin mukaan esitutkinnan siirryttyä syyteharkintaan, se ei tiedota asiasta enempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?