Poliisi: Isossa Omenassa kuollut nainen jouduttiin aiemmin poistamaan kahdesti kauppa­keskuksesta

Poliisin mukaan häiriötä kokenut mies ja sittemmin kauppakeskuksessa kuollut nainen kohtasivat toisensa noin kymmenen kertaa.

Nainen kuoli Isossa Omenassa 7. tammikuuta.

8.2. 11:06

Kauppakeskus Isossa Omenassa menehtynyt nainen joutui myös ennen kuolinpäiväänsä tekemisiin turvallisuusalan työntekijöiden kanssa.

Turvallisuusalan työntekijät poistivat naisen kahdesti kauppakeskuksesta miesasiakkaan häiriöilmoituksen perusteella. Kuluvana vuonna tapahtuneet poistamiset sujuivat rauhallisesti.

Sama mies ilmoitti naisen häiriökäyttäytymisestä myös tämän kuolinpäivänä 7. tammikuuta. Mies koki naisen lähestymiset ahdistavina, koska tämä ei poistunut lähettyviltä.

– Mitään muuta fyysistä ei ollut kuin se, että nainen oli kerran ottanut miestä kädestä kiinni, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo.

Hänen mukaansa mies ja nainen kohtasivat toisensa kauppakeskuksessa noin kymmenen kertaa. Ensimmäiset tapaamiset ajoittuvat viime vuoden loppupuolelle.

Kallion käsityksen mukaan tapaamiset eivät olleet ennalta sovittuja.

– Mitään treffitapaamisia nämä eivät ole olleet, Kallio kertoo.

Ensimmäinen kohtaaminen oli spontaani, mutta myöhemmissä tapaamisissa nainen lyöttäytyi miehen seuraan.

– Nainen on hakeutunut miehen seuraan, Kallio kertoo.

Hän ei osaa sanoa, oliko nainen varsinaisesti ”kiinnostunut” miehestä. Ilmi ei ole tullut sellaista, että tapaamisissa olisi ollut seksuaalisävytteisiä vivahteita.

Lue lisää: Nämä 3 asiaa ovat yhä avoinna Ison Omenan kuoleman­tapauksessa

Poliisin tutkinnassa ei ole tullut myöskään esille, että nainen olisi lähestynyt muita miehiä häiritsevästi.

Tapahtumapäivänä nainen oli liittynyt taas kutsumatta miehen seuraan.

Kertomansa mukaan mies pyysi turvallisuusalan työntekijöiltä jälleen apua. Mies toivoi, että vartijat olisivat naisen seurassa vähintään sen ajan, että hän itse ehtii kauemmas paikalta.

Lue lisää: Uutta tietoa Isossa Omenassa kuolleen naisen viime hetkistä

Yksi turvallisuusalan työntekijä lähti miehen kanssa pois tilanteesta, mutta nainen käveli heidän perässään pienen välimatkan päässä.

Kaksi muuta turvallisuusalan työntekijää tuli naista vastaan. He pysäyttivät naisen. Tästä seurasi voimankäyttötilanne, jonka yhteydessä 35-vuotias nainen kuoli. Nainen oli painettu vatsalleen maahan.

Poliisin saaman alustavan arvion mukaan nainen ei kuollut ainakaan tukehtumalla. Kallion arvion mukaan lopullinen lausunto saadaan maaliskuussa.

Lue lisää: Uutta tietoa Ison Omenan kuolin­tapauksesta: Poliisille ilmaantui uusi avain­todistaja

Vielä ei tiedetä, liittyykö vartijoiden toiminta naisen kuolemaan. Poliisi epäilee neljää turvallisuusalan henkilöä kuolemantuottamuksesta. Poliisi on kuulustellut jo heitä. Poliisi joutuu arvioimaan kunkin roolin tilanteessa. Poliisi odottaa myös Poliisiammattikorkeakoululta asiantuntijalausuntoa vartijoiden voimankäytöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?