Hieroja Harri Puhjo sai elin­kautisen vankeus­tuomion ex-nais­ystävänsä murhasta

Harri Puhjo oli teon aikaan syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa.

Harri Puhjo syyllistyi veritekoon Espoossa viime vuoden helmikuussa. Kuva on otettu käräjäoikeudesta viime vuoden kesäkuussa.

7.2. 14:10

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi hieroja Harri Puhjon, 59, elinkautiseen vankeuteen entisen naisystävänsä murhasta.

Kehonrakennusta harrastanut Puhjo syyllistyi veritekoon Espoossa viime vuoden helmikuussa. Oikeuden mukaan rikos oli erityisen raaka ja julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Puhjo myös käytti veriteossa vakaata harkintaa. Teon taustalla oli mustasukkaisuus ja se, ettei Puhjo halunnut menettää naista kenellekään toiselle miehelle. Puhjo uhkasi naista jo aiemmin hengenlähdöllä.

– Uhkaukset ovat olleet vakavasti otettavia ja niistä on välittynyt se Puhjon kokema käsitys, että ellei hän voi saada (naista), ei voi kukaan muukaan, käräjäoikeus kirjoitti.

Puhjo meni tapahtuma-aamuna naisen asunnon rappukäytävään ja odotti siellä yli tunnin, että nainen poistui kotoaan. Puhjo iski naista rappukäytävässä teräaseella yli 30 kertaa.

Puukotus päättyi vasta naapurin tultua väliin, mutta nainen kuoli vammoihinsa. Puhjo oli jo aiemman käyttäytymisensä takia määrätty lähestymiskieltoon.

Puukotuksen jälkeen Puhjo lähti karkuun, ja hänen tavoittamiseksi poliisi julkaisi miehen kuvan sekä nimen. Puhjo saatiin lopulta kiinni veljensä luota Vantaalla sijaitsevasta yksityisasunnosta.

Lue lisää: Naapuri hätisti surmaajan naisen kimpusta isoäidin kävely­kepillä – uhri ei silti pelastunut

Murhan lisäksi Puhjo syyllistyi lähestymiskiellon rikkomiseen, laittomaan uhkaukseen ja vainoamiseen. Myös näissä asianomistajana oli Puhjon entinen naisystävä.

Puhjo oli tutustunut fitness-kilpailutaustaiseen, 29-vuotiaaseen naiseen saliharrastuksen kautta.

Mielentilatutkimuksen mukaan Puhjo oli tapahtuma-aikaan syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa. Puhjo joutuu maksamaan uhrin omaisille kymmenientuhansien eurojen kulut muun muassa kärsimyksestä, ansionmenetyksistä ja oikeudenkäyntikuluista.

Käräjäoikeuden tiistaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?