Yksityinen puoli alkaa nyt antaa korona­rokotteita

Yksityiset terveysasemat antavat nyt tehosterokotteita, jonka teho on parempi muuntuvalle viruskannalle.

Tehosterokotteen saamiseksi on edellisestä tehosterokotuksesta tai sairastetusta koronainfektiosta pitänyt kulua vähintään kolme kuukautta.

7.2. 14:35

Yksityiset lääkärikeskukset alkavat antaa koronarokotteen tehosterokotuksia.

Terveystalossa rokotukset käynnistyvät keskiviikkona 8. helmikuuta Helsingissä, Jyväskylässä, Kouvolassa, Lahdessa, Porissa, Raumalla, Rovaniemellä, Turussa ja Vantaalla. Torstaina Terveystalon rokotuksia saa myös Espoossa, Kirkkonummella, Kotkassa, Kuopiossa, Oulussa ja Vaasassa. Muilla paikkakunnilla annettavista rokotuksista lääkäriasema kertoo ilmoittavansa lähiaikoina.

Myös Mehiläinen antaa koronarokotteen tehosterokotetta asiakkailleen Helsingissä Ympyrätalon toimipisteellä, Espoon Leppävaarassa, Hangossa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Mikkelissä, Oulussa, Porissa, Porvoossa, Rovaniemellä, Salossa, Seinäjoella, Tampereella (Finlayson), Turussa (Kauppiaskatu), Vaasassa ja Vantaalla (Airport).

Koronarokotteen tehosteannoksen saamiseksi edellytetään 18 vuoden ikää, vähintään kahta aiempaa koronarokotusta tai yhtä koronarokotusta ja yhtä sairastettua koronavirusinfektiota. Edellisestä tehosterokotuksesta on pitänyt kulua vähintään kolme kuukautta tai edellisestä sairastetusta koronavirusinfektiosta vähintään kolme kuukautta.

– Koronaviruksen uusia muunnoksia vastaan kehitetyt rokotteet on tehty suojaamaan tartunnoilta sekä sairastumiselta. Vakavan taudin lisäksi koronavirusinfektio aiheuttaa myös paljon sairauspoissaoloja, ja rokotteen avulla voidaan auttaa työnantajia suojaamaan työntekijöitään sekä varmistamaan heidän työkykyään, sanoo Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono tiedotteessa.

Myös Pihlajalinna on aloittanut tehosterokotukset sekä työterveys- että yksityisasiakkailleen keskiviikkona 8. helmikuuta. Rokotukset ovat käynnistyneet Pihlajalinnan toimipisteillä Helsingissä (Pihlajalinna Tavastia ja Pihlajalinna Dextra), Tampereella (Pihlajalinna Koskiklinikka), Turussa, Hämeenlinnassa, Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kemiössä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Levillä, Mäntässä, Oulussa, Paraisilla, Pietarsaaressa, Raisiossa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Vaasassa ja Vuokatissa.

Juttua täydennetty 8.2. klo 15:08: lisätty tiedot Pihlajalinnan tehosterokotuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?