Atlantin yli soutava Jari Saario törmäsi ensimmäiseen tekniikkamurheeseen

Yksinsoudussa Atlantin ylitystä yrittävä palomies Jari Saario on saanut urakoida tämän viikon varsin hyvissä olosuhteissa, mutta loppuviikosta iski ensimmäinen tekninen ongelma koko lähes pariviikkoisen urakan aikana.

3.2. 20:03

Juomavesi on Atlantillakin tärkein elämänlähde. Ilman sitä ei Jari Saariokaan kauas soutaisi. Siksi hänellä on Sirius-veneessään sähkökäyttöinen laite, joka valmistaa juomavettä merivedestä.

– Aamulla tuli ensimmäistä kertaa tekninen ongelma, kun tein vettä. Laite ei mennytkään pois päältä. Minun oli otettava kaikki sähköt pois veneestä, Saario kertoi puhelimitse perjantaina.

Hän arvelee, että jossakin johdon liitoksessa syntyy oikosulku. Sen takia hän joutuu vianetsintä- ja korjaushommiin seuraavina päivinä, mutta keikkuvassa veneessä sähkökaappien ja rasioiden läpikäynti on varsin vaikeaa.

– Kytkentöjen tekeminen on hankalaa, koska minulla on paksut sormet ja johdot ovat pieniä.

Onneksi Saario saa satelliittipuhelimellaan yhteyden veneen sähköjärjestelmän rakentaneeseen yritykseen, jonka edustajat pystyvät tarvittaessa antamaan ohjeita etänä.

– Muuten matka etenee hyvin ja fiilikset ovat hyvät. Päivän verran vielä soudan lounaaseen ja sitten otan suunnan enemmän suoraan länteen.

Pieniä ovat lentokalat Atlantilla, Jari Saario tuumasi, kun muutama sintti laskeutui hänen veneeseensä.

Jari Saario lähti matkaan Gran Canarian saaren eteläkärjestä maanantaina 23.1.2023. Hänen määränpäänään on Miami Yhdysvalloissa.

Perjantain 3.2.2023 kello 15:n paikannustietojen mukaan Saario on 12 vuorokaudessa kulkenut 1035 kilometriä keskimäärin hieman vajaan neljän kilometrin tuntivauhdilla. Hän on saanut olla aavalla valtamerellä aivan omissa oloissaan.

– Eilen meni yksi laiva vierestä ohi. Muuten ei ole laivoja näkynyt.

– Tänään tuli muutama lentokala veneeseen. Luulin, että lentokalat ovat varsin isoja, mutta nämä olivat ultrapieniä, kitupiikin kokoisia, Saario naurahti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?