Talon lämmityksen epäillään polttaneen omakotitalon purkukuntoon Mikkelissä

Noin 150-neliöinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa täysin.

3.2. 15:57

Lämmittämisen epäillään olleen omakotitalon tuhonneen tulipalon taustalla Mikkelin Vanhamäessä torstai-iltana.

Talon omistaja oli lämmittänyt pannuhuoneen uunia torstaina iltapäivän päätteeksi ja poistunut tämän jälkeen muutamaksi tunniksi asunnoltaan.

Palattuaan hän oli havainnut paksun savun nousevan rakennuksesta ja ilmoitti tapahtumasta hätäkeskukseen.

Tuli tuhosi noin 150-neliöisen omakotitalon purkukuntoiseksi. Pelastuslaitoksen ehtiessä paikalle omakotitalo oli jo täyden palon vaiheessa.

Palo oli ehtinyt levitä niin laajalle, ettei taloa pystytty enää pelastamaan. Pelastuslaitos ehti estää palon leviämisen viereiseen aittarakennukseen ja vanhaan navettaan.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Petäjämäentielle torstai-iltana kello 20.11. Paloa lähti sammuttamaan 11 yksikköä Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Sammutustöissä oli Länsi-Savon mukaan noin 30 palomiestä Mikkelin, Otavan ja Kangasniemen paloasemilta.

Talon jälkisammutus- ja raivaustyöt kestivät varhaiseen perjantaiaamuun saakka.

Poliisin ja pelastuslaitoksen alustavassa selvityksessä tulisijan lämmityksellä voi olla yhteys palon syttymiseen. Tulipalossa ei epäillä rikosta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä palonsyyn tutkintana.

Poliisi muistuttaa tiedotteessaan talojen omistajia huolehtimaan kiinteistöjen hormien ja tulisijojen säännöllisestä nuohouksesta sekä vastuullisesta valvonnasta lämmityksen aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?