Kuopiossa tapahtui harvinainen liikenne­onnettomuus: ”Tiedä nyt siitä, että oliko se niin harvinainen onnettomuus”

Poliisin mukaan onnettomuutta oli selvittelemässä useita partioita.

3.2. 13:57 | Päivitetty 3.2. 14:30

Kuopiossa tapahtui torstai-iltana erikoinen liikenneonnettomuus, kun kuorma-auton kyydissä ollut kaivurin puomi osui moottoritien yli vievän sillan kanteen, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.

Lavettiperävaunussa olleen kaivurin puomin osuminen johti siihen, että perävaunu kääntyi poikittain tukkien moottoritien liikenteen toiseen suuntaan yli tunniksi.

Tämän lisäksi kuorma-auton ja kyydissä olleen kaivinkoneen yhdistelmän takana viereisellä kaistalla ajanut henkilöauto kiilautui lisäksi puomin ja moottoritien halkovan keskikaiteen väliin.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Kari Rissanen kertoo Ilta-Sanomille, että onnettomuutta oli selvittelemässä yhteensä neljä poliisipartiota.

– Tiedä nyt siitä, että oliko se niin harvinainen onnettomuus, Rissanen huokaa ja mainitsee, että tiedotteeseen sanan harvinainen oli kirjoittanut joku muu.

– Sen olisi voinut ottaa sieltä tiedotteesta pois.

Sen Rissanen kuitenkin myöntää, että tapaus sattui ”pahaan aikaan”, sillä onnettomuus sattui hieman ennen ilta kuutta, jolloin moottoritiellä oli paljon liikennettä.

– Siellä oli joku kilometrien seisova jono.

Vaikka onnettomuus kuulostaa hurjalta henkilöauton kiilautumisineen, ei kenellekään tullut isompia henkilövahinkoja.

– Huonoa tuuria ollut kuitenkin kaikkineen, kun kaksi kaistaa tukkeutui ja henkilöauto kiilautui.

Kuorma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Ja nimenomaan lastaamisen osalta, sillä lavetin lastauksessa on tapahtunut huolimattomuutta, kun kaivurin puomi oli jäänyt liian korkealle.

– Nämä ovat tarkkoja juttuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?