70-vuotiasta miestä syytetään henkilö­kohtaisen avustajansa raiskauksesta

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään vajaan kahden vuoden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta.

Miestä syytetään henkilökohtaisen avustajansa raiskauksesta. Arkistokuva Pohjanmaan käräjäoikeudesta.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa 70-vuotiasta miestä syytetään henkilökohtaisen avustajansa raiskauksesta.

Epäilty rikos on tapahtunut marraskuussa 2021 Keski-Pohjanmaalla sijaitsevassa kunnassa syytetyn miehen kodissa.

Syytteen mukaan mies on pakottanut asianomistajan sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja ollut asianomistajan kanssa sukupuoliyhteydessä käyttämällä hyväkseen sitä, että asianomistaja on lamaantumisen vuoksi ollut kykenemätön puolustamaan itseään.

Uhri on miehen henkilökohtainen avustaja. Syytteen mukaan avustaja oli halannut syytettyä lohduttaakseen häntä, jolloin mies oli ottanut avustajasta kiinni, vetänyt hänet lähelleen ja suudellut poskelle.

Tässä vaiheessa avustaja oli pyytänyt miestä lopettamaan, mutta mies oli suudellut häntä suulle. Sen jälkeen mies oli syytteen mukaan pitänyt avustajasta edelleen kiinni ja työntänyt sormiaan tämän emättimeen, mistä aiheutui avustajalle kipua.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta seksuaalisesta ahdistelusta.

Mies myöntää vetäneensä kädellään avustajaa lähemmäksi ja antaneensa hänelle yhden suukon poskelle kiitokseksi, mutta kiistää teon muutoin.

Todistajina oikeudessa kuullaan kahta naista, joille uhri on kertonut tapahtuneesta. Lisäksi todisteena on lääkärinlausunto ja rikosteknisen laboratorion lausunto.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 1 vuoden ja 10 kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?