Kiasman johtajan matkalaskut saivat Kansallisgallerian tiukentamaan ohjeita

Museo antaa tarkemmat ohjeet, miten laaditaan matkalasku, jos puoliso on mukana matkalla.

1.2. 22:56

Kansallisgalleria täsmentää museoidensa henkilökunnan matkustus- ja edustusohjeita. Kansallisgalleriaan kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma sekä Sinebrychoffin taidemuseo.

Lue lisää: Kansallisgalleria käynnistää selvityksen johdon matka­kuluista

Täsmennystä tulee siihen, miten työmatkojen matkaohjelma laaditaan, miten edustustilaisuuksien tavoitteet määritellään ja miten loma yhdistetään työmatkaan.

Tarkemmat ohjeet museo antaa myös siihen, miten matkakulut käsitellään, jos puoliso on mukana matkalla.

Matkakuluihin liittyvä selvitys sai alkunsa, kun julkisuudessa nousi kohu Kiasman johtajan Leevi Haapalan matkalaskuista.

Ilta-Sanomat kertoi joulukuussa, miten Haapala matkusti paljon ja yritti maksattaa puolisonsa yöpymiskuluja Kansallisgallerian piikkiin.

Lue lisää: Kiasman johtaja yritti maksattaa puolisonsa yöpymis­kuluja veikkaus­voittovaroista – sisäinen viesti paljasti väärin­käytöksen

Haapalan matkakulut olivat Kansallisgallerian johtoryhmässä selvästi suurimmat. Esimerkiksi vuonna 2019 Haapalan ulkomaanmatkat maksoivat 20 921 euroa.

Kansallisgalleria tiedotti keskiviikkona, että se on tehnyt selvityksen johtajien matkalaskuista ja kuluveloituksista vuosilta 2017–2022.

– Selvityksen perusteella voidaan todeta, että kulujen laillisuudessa ei ole huomautettavaa, Kansallisgalleria muotoilee tiedotteessa.

Johtajien matkat ja kulut sekä niistä tehdyt selvitykset olivat Kansallisgallerian ohjeiden mukaisia.

Tarkennettavaa löytyi Kansallisgallerian mukaan laskujen selitteistä, kuten kulun tai matkan tarkoituksesta ja Kansallisgallerian tehtävän toteutumisesta.

Näistä puuttuvista kohdista Kansallisgallerian talousosasto on pyytänyt ja saanut vaaditut selvitykset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?