Ano Turtiaista epäillään kiihottamisesta kansan­ryhmää vastaan – tapaukset syyte­harkintaan

Molemmat tapaukset koskevat Turtiaisen Twitter-julkaisuja vuodelta 2020.

Kansanedustaja Ano Turtiaista epäillään kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tapaukset on siirretty syyteharkintaan.

1.2. 10:13

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa kansanedustaja Ano Turtiaista (vkk) epäillään kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ensimmäisessä tapauksessa kyse oli Turtiaisen Twitter-julkaisusta vuodelta 2020. Kirjoituksessaan hän rinnasti tummaihoiset tai ulkomaalaistaustaiset taksikuskit ”nokikeppeihin”.

Myös toinen epäilty teko tapahtui Twitterissä vuonna 2020. Turtiainen oli lisännyt tililleen halventavalla tavalla muokatun kuvan yhdysvaltalaisesta, poliisiväkivallan seurauksena kuolleesta George Floydista. Turtiaisen julkaisema kuva oli otettu tilanteesta, jossa Floyd menehtyi.

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kesällä vuonna 2020 Floydia pilkkaavan kuvan julkaisemisen seurauksena. Perussuomalaisten puoluehallitus erotti miehen puolueesta helmikuussa vuonna 2021.

Esitutkinnassa Turtiaista epäiltiin myös kahdesta ministeriin kohdistuneesta kunnianloukkauksesta. Nämä tapaukset eivät edenneet syyteharkintaan, vaan poliisi päätti tutkinnat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?