Nyt puhuu murha­yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja: ”Varsinainen tekijä yhä vapaana”

Kun Pekka Kataja yritettiin murhata kesällä 2020, Kataja valehteli kihlatulleen joutuneensa auto-onnettomuuteen. Nyt Katajaan kohdistuneesta väkivallanteosta langetettiin ensimmäinen tuomio.

31.1. 14:22

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja on tyytyväinen siihen, että yksi häneen kohdistuneen väkivallanteon osallisista on saanut tuomion.

– Usko oikeuslaitokseen palautui kertaheitolla, Pekka Kataja sanoo.

Pekka Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin heinäkuussa 2020. Kaksi miestä tuli Jämsänkoskella hänen kotiovelleen. He teeskentelivät tuovansa pakettia. Kun Kataja avasi oven, hänet hakattiin vasaralla tai vastaavalla astalolla sairaalakuntoon.

Teon motiivi oli poliittinen, ja epäiltyjä riitti. Nyt yksi henkilö, 43-vuotias Juha Kalevi Lindroos, on saanut kuuden vuoden vankeustuomion avunannosta murhan yritykseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen. Vaasan hovioikeus antoi asiassa ratkaisunsa tiistaina.

Lue lisää: Yllätyspäätös: Pekka Katajaan kohdistuneesta väkivallanteosta kuuden vuoden vankeustuomio

– Hän sai tuomion avunannosta. Varsinainen tekijä, paketin tuoja, iskujen antaja ja teon suunnittelija ovat yhä vapaana Kataja sanoo.

Poikkeuksellista rikostapausta on tutkittu murhan yrityksen rikosnimikkeellä. Kataja sanoo, ettei häntä pelota se, että murhaa yrittänyt on yhä vapaalla jalalla.

– En ole pälyillyt selkäni taa, kun olen kulkenut yksin, enkä aio pälyillä jatkossakaan.

Kataja uskoo, että tapausta käsitellään vielä korkeimmassa oikeudessa.

– Vastapuoli saa valitusluvan. Näytön arviointi on a ja o, siitä on kysymys. Suoraa näyttöä ei ole muuta kuin ne sormenjäljet kotiini tuodussa paketissa, Kataja sanoo.

Kun Pekka Katajan kihlattu Ann Poojuntuk näki Katajasta pahoinpitelyn jälkeen otetut kuvat Facebookissa, Kataja ei hennonut kertoa totuutta vaan valehteli joutuneensa auto-onnettomuuteen.

Joitain vuosia sitten Pekka Kataja löysi onnen Thaimaasta. Kihlatulleen Ann Poojuntukille hän ei kesällä 2020 halunnut kertoa joutuneensa väkivallanteon uhriksi.

– Anny näki kuvia Facebookissa. Valehtelin hänelle, että olin joutunut auto-onnettomuuteen. Yritin pitää hänet mahdollisimman ulkopuolisena tapahtuneesta. Nyt hän tietää, että se oli murhan yritys, Kataja kertoo.

– Tänään kerroin hänelle, että nyt tuli hovioikeuden päätös. Kerroin englanniksi, että tämä on onnen päivä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?