Ullanlinnan taposta epäilty lääkäri ilmoitti itse vaimonsa kadonneeksi – pari ei tiettävästi ollut aikeissa erota

Tutkinnassa ei poliisin mukaan toistaiseksi ole tullut ilmi, että surmaa olisi edeltänyt myöskään riita.

Poliisi uskoo, että lääkärimies surmasi vaimonsa pariskunnan kodissa Helsingin Ullanlinnassa.

31.1. 10:59

Poliisin mukaan Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty lääkäri teki itsekin katoamisilmoituksen vaimostaan henkirikoksen jälkeen.

48-vuotiasta psykiatrian erikoislääkäriä epäillään 47-vuotiaan vaimonsa taposta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen sanoo, ettei rikosnimikkeen muuttamista murhaksi ole edelleenkään suljettu pois. Poliisi ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että teko olisi ollut ennalta suunniteltu. Lisäksi pohditaan sitä, täyttääkö rikoksen tekotapa murhan tunnusmerkistön.

Poliisin käsitys on, että henkirikos on tapahtunut torstain ja perjantain välisenä yönä 15.–16. joulukuuta pariskunnan kodissa.

Lehtosen mukaan tutkinnassa ei ainakaan toistaiseksi ole tullut ilmi, että tekoa olisi edeltänyt riita. Poliisin tietoon ei ole tullut viitteitä myöskään siitä, että pari olisi ollut eroamassa.

– Poliisilla on ajatus siitä, mihin motiivi voisi liittyä, mutta asia on vielä selvityksessä.

Epäilty ja uhri asuivat Ullanlinnassa Pietarinkadun ja Raatimiehenkadun kulmauksessa.

Epäilty ja uhri asuivat Ullanlinnassa Pietarinkadun ja Raatimiehenkadun kulmauksessa. IS:n tietojen mukaan pari oli avioitunut vasta noin puolitoista vuotta sitten.

Ruumis löytyi lauantaina reilu vuorokausi henkirikoksen tapahtumisen jälkeen, kun teosta epäilty mies oli siirtämässä käärittyä ruumista autoon. Naapuri ihmetteli miehen toimintaa ja ilmoitti asiasta poliisille.

Lehtosen mukaan epäilty on kertonut, minne hän on ollut kuljettamassa vaimonsa ruumista.

– Poliisi selvittää, voiko kertomus pitää paikkansa, hän sanoo.

Sen tarkemmin poliisi ei tässä vaiheessa asiaa kommentoi.

Poliisi on aiemmin kertonut, että uhrissa oli löydettäessä näkyviä väkivallan merkkejä.

Lue lisää: Ullan­linnan henki­rikos: Lääkäri­miehen vaimossa oli näkyviä merkkejä väki­vallasta – epäillyn ammatti aiheutti poliisille yllättävän haasteen

Nainen ilmoitettiin kadonneeksi perjantaina 16. joulukuuta. Alun perin poliisille kerrottiin, että nainen ei tullut töistä kotiin, mutta myöhemmin ilmeni, ettei hän ollut edes mennyt perjantaina töihin. Poliisi on aiemmin kertonut, että tieto naisen katoamisesta tuli poliisille ainakin kahdelta eri henkilöltä. Nyt Lehtonen sanoo, että myös taposta epäilty itse ilmoitti vaimonsa kadonneeksi.

Poliisin käsityksen mukaan ruumis oli koko ajan asunnossa henkirikoksen tekoajasta aina siihen asti, kun epäilty yritti siirtää sitä autoon lauantaiaamuna. Uhri oli asunnossa myös silloin, kun poliisi kävi perjantai-iltana asunnossa ja tapasi siellä uhrin aviomiehen.

Poliisilla on käsitys siitä, missä ruumis on käynnin aikana ollut, mutta Lehtonen ei tässä vaiheessa paljasta asiaa julkisuuteen.

Tutkinnassa on edelleen tekemättä muun muassa laite-etsintöjä epäillyn käytössä olleisiin laitteisiin. Lisäksi esimerkiksi jotain teknisiä lausuntoja on vielä saamatta.

Syytteennoston määräpäivä asiassa on jo 8.3., joten poliisi joutuu pohtimaan syyttäjän kanssa, saadaanko tutkinta valmiiksi hyvissä ajoin ennen sitä, vai täytyykö määräajalle hakea jatkoaikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?