Iskikö sama pullo­kuitti­väärentäjä taas Forssassa? Poliisi kertoo epä­tavallisesta kiinni­otto­tilanteesta

Poliisi tutkii tapahtumia lievänä väärennyksenä sekä petoksena.

Alle 40-vuotias mies yritti erehdyttää pullonpalautusautomaattia Forssassa.

30.1. 10:28

Hämeen poliisilaitos tiedotti hoitaneensa sunnuntain aikana noin 130 tehtävää, joissa painottuivat rattijuopumukset, näpistykset ja erilaiset väkivallanteot. Sunnuntai-iltapäivänä Forssassa nähtiin kuitenkin jotain, joka ei asetu mihinkään edellä mainituista kategorioista.

Poliisin mukaan sunnuntai-iltapäivänä kello 17.30 aikaan, jäi Forssan keskustassa sijaitsevassa kaupassa kiinni alle 40-vuotias mies, joka yritti erehdyttää pullonpalautus­automaattia.

Mies oli liimannut pantittomiin tölkkeihin tulostettuja viivakoodeja, aikomuksenaan huijata palautus­automaattia ja saada teollaan rahallista hyötyä. Mies ehti syöttää automaattiin 68 väärennetyillä viivakoodeilla varustettua tölkkiä ennen kiinnijäämistään.

Poliisi epäilee miehen syyllistyneen lievään väärennykseen sekä lievään petokseen.

Kysymyksessä ei ole ensimmäinen kerta, kun forssalaisella pullonpalautus­automaatilla tapahtuu rikollisia toimia.

Toukokuisena lauantaina vuonna 2022 vastaavanlainen episodi nähtiin Keitaankadulla Forssassa sijaitsevassa myymälässä. Tuolloin järjestyksenvalvojat ottivat kiinni miehen, joka oli työntänyt pullonpalautus­automaatin kitaan kymmeniä väärennetyillä tarroilla varustettuja pulloja. Kun mies havaitsi rikollisten toimiensa tulleen nähdyksi, hän yritti hävittää todistusaineistoa syömällä noin 15 euron arvoisen pullonpalautus­kuitin.

Kun poliisipartio ehti paikalle, kuitti oli jo syvällä miehen vatsassa. Myös tuolloisessa tapauksessa poliisit kirjasivat rikosilmoituksen lievästä petoksesta ja väärennyksestä.

Ilta-Sanomien tiedossa ei ole, onko sunnuntaina kiinni jäänyt epäiltyä sama henkilö kuin vajaan vuoden takaisessa tapauksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?